Prijava
   

Maksimala

Mala okretna prodavačica u Miškovićevom „Maksiju“. U srednjoj školi u njen osmjeh i vickastost je bilo zaljubljeno pola razreda, onda su se njene najbolje drugarice, i svi oni što trebaju i ne trebaju otisnuli na fakultet, a ona je hrabro, ne znajući šta želi, ostala u svojoj provinciji da na kapiju naslonjenim babama bude inspiracija na temu morala mladih i pravovremene udaje. Sada radi na traci za dvadeset i koju„crvenu“, taman koliko otprilike ima i godina. Dani i večeri se smjenjuju, a ona za kasom trpi udvaranja lokalnih privatnika u stilu „mala, al bi te provozo, al samo večeras“. Ipak, ima ukusa, ne sluša narodnjake, nego lagano pjevuši Joksimovića, Ćetkovića i Georgijeva i ostale sladunjavo-srceparajuće pesmoklepce… Dok mi savršeno ljubazna vraća kusur, ko zna za šta sve talentovana i predodređena u ovom životu, pitam se, Bože, je li to njen krajnji domet? Hoće li za nju „biti Maxi-mala“ ostati maksimala?

Komentari

Ne-ko-se-za-lju-bio... :D +

sale, pravo u centar!

Hahaha...hvala vam na komentarima, vjerovatno bih i ja isto pomislio da čitam ovo kao nečiju definiciju. Prava istina je da sam samo došao s posla, otvorio pivo i osjetio potrebu da nešto napišem, makar samo kao produkt trenutne inspiracije i slučajne asocijacije.

jako lepa defka. Plus od mene.

Prava istina je da sam samo došao s posla, otvorio pivo i osjetio potrebu da nešto napišem, makar samo kao produkt trenutne inspiracije i slučajne asocijacije.

+ poruči Kaizenu da ti dostavlja pivo na kućnu adresu, em zbog dobrih definicija, em što si zaslužio :)

Može i meni???? Pivo + inače :D

au. au. koliki plus dadoh... i slatko omiljenovah :)))

Hvala. :) Dobra ideja. Dakle, Kajzene, ne mora neki Kajzer - može i PilsPlus ili neko slično šljakersko. Jedno dnevno će biti dosta.

To, Lemajo, nema ništa bez omiljenovanja!

Svaka čast!

Ostavio si mi snažan utisak, pritom sam stavio u omiljene (što ne radim često). Oduševila me je preciznost i konciznost opisa. Suština, teška dve decenije, sažeta u nekoliko rečenica. Voleo bih da mnogi kojima je profesija pisanje imaju ovakav stil.

Savršeno!

Uf omiljena! Divno.

@sixpack

Uhh, ovo mi je možda i najveći kompliment upućen na Vuki dosad. Zahvaljujem i nastavljam da mislim da to može i treba dosta bolje.

e svaka cast za zapazanje , btw plate su , bar je u mom maxiju tako, 16 soma

Zeljček, da ti nisi pisac, dramaturg, scenarista ili novinar?
Mislim, tako bi najlakše zaradio....mada, ne i najviše.

Nije, dođe doba da se uda, izrodi 2+ đece i onda počinje zabava.