Prijava
   

Mangansko ludilo

Promene u organizmu koje izaziva prekomerno i dugotrajno unošenje mangana. Naučno je dokazano da ovo izaziva razne smetnje u poimanju realnosti, postupcima ljudi, izaziva apatiju i čudne nadrealističke reakcije na spoljašnje stimulanse. Na primer, neke krupne stvari jedinka neće ni registrovati, a za neku glupost može doći do krvoprolića. Narodski rečeno, mož' ga jebeš neće reč da ti kaže, ali ako mu pomeriš pikslu za 2cm u stranu, drž' se dobro.
Pitanje je ima li to neke veze, ali utvrđeno je da voda sa naših česama ima konstantno dve stvari daleko iznad normale: kamenac i mangan. Ima onih koji tvrde da je to razlog za uzbunu, uzrok mnogih problema, pa i zavera da budemo ovako mirni, apatični i poslušni, ali iz nekog razloga me baš zabole za to koliko i za smanjenje plate, poskupljenja, korupciju... Samo da mi definiciju ne obrišu, sunce li im kalajisano!

- Šefe, je l' mi to stvarno radimo analizu vode?
- Ma jeste, to nešto izvodi ovaj novi mali. Jebiga, sin predsednika opštine, neka ga nek' se zanima dete. Jesi završio?
- Da. Ima jako visok nivo mangana.
- Je l' se od toga riknjava?
- Ne, ali...
- Odlično. Kazaćemo da je to ekstrakt manga, nova skupa tehnologija za prečišćavanje i osvežavanje vode, pa taman da tražimo novo poskupljenje. Mali, ni reči!
.........................
- Svinjo jedna, koja si ti stoka od čoveka! Ovo da uradiš! U obor! Tamo ti je mesto! Pivo umesto vode piješ, a pogle' ovo! Ubiću te, zubima ću da te zakoljem, barabo, život mi uništi!
- Dobro, ženo, šta ti je? Malopre nisi ni trepnula, lepo si bila raspoložena i dok sam te prskao po faci, nisi pizdila ni kad sam ga o jastučnicu obrisao, čak si zbijala šale na taj račun, a sad mi prirediš ovo jer je na stolu ostao krug od vode sa dna pivske flaše...
- Za tebe je to ništa, a? Ti k'o da ne znaš šta to znači? Koje je značenje takvog postupka i...
- Dobro, srećo, dobro, 'ajde popij čašu vode, iz nekog razloga te to uvek smiri. Tako, tako...

Komentari

Gde je mangan, tu je i litijum.
+

Ma nemam pojma, opušteno...
:)

Onako, kako da reknem edukativna defka, sa tvojim standardno odličnim primerima.
+