Prijava · Registracija
 1. 85 : 4
  16 em plus     16 em minus
  86 : 4
  85 : 5

  Mangup

  Mudaš, mudonja, tučaroš itd. Fora je što u današnje vrijeme od njih stotinu samo su dvojica pravi mangupi, oni što će krenut' đe niko ne smije, dok su ovi ostali mangupi na baterije. Današnjega mangupa na baterije odlikuje tarzanka, tetovaža, što veća i bjesnija, to bolje, Golf 3 ili BMW M5 sa "spuštenim motorom", spojlerima, niskoprofilnim gumama, CD plejerom sa "buferom", na zadnje staklo zakačeno crveno iritantno srce sa natpisom "I love you" i plišani međed, plavi laser postavljen na haubu uzet iz upaljača s laserom, naljepnica "Rally", "Racing", "Tuning" itd. na šoferšajbnu i mnogi drugi ukrasi i drangulije.

  Mangup sedi s društvom pored auta s otvorenim vratima iz kojega se čuje najnovija kompilacija starih hitova iz Južnoga vjetra, prolazi momak, a mangup ga cijelo vrijeme fiksira pogledom, tražeći kavgu (kavga, hahaha, kako to smiješno zvuči). Momak uzvrati pogled, a mangup ga pita:" Što gledaš?".
  - "Što, da nisi ti mangup?"
  - "Jesam."
  - "Pa popni mi se na kurac da budeš još veći."

 2. 49 : 8
  16 em plus     16 em minus
  50 : 8
  49 : 9

  Mangup

  Klasičan iznogud, ali na uzlaznoj putanji bludnika. Za razliku od barabe i vucibatine, mangup se već dokazao sa nekoliko odrađenih zlodela i sad više nije noob, nego recimo početni nivo. Ovo mu daje višak samopouzdanja, koji lako moze da bude koban po njega.

  Jedan Pirke...

  -Šta si ti, neki mangup ovde, a?
  (...zvekete-zvekete-zvekete...)

 3. 25 : 8
  16 em plus     16 em minus
  26 : 8
  25 : 9

  Mangup

  Nekada je označavalo stoku bez vlasnika (vidi sliku), tj. životinje koje besposlene lutaju okolo i prave štetu.

  Isto se značenje zadržalo i danas - stoka koja besposlena luta okolo i pravi štetu...

 4. 22 : 13
  16 em plus     16 em minus
  23 : 13
  22 : 14

  Mangup

  Klinac koji se ponaša kao da je iznad svih misli da je najvažniji i da svi moraju da ga slušaju ako ga neko uvredi ili ga iznervira jer nosi plavu majcu on će okupiti njegovo propalo društvo i krenuti u fer tuču deset na jednog.

 5. 15 : 7
  16 em plus     16 em minus
  16 : 7
  15 : 8

  Mangup

  Prema verovanju nasih baba,glavni krivci za loše stanje drzave,glavni mafijaši,kiminalci i svakojaki manijaci.Takodje tako nazivaju i dete iz komšiluka koje im je pre pet dana loptom razbilo prozor.

  Baba 1 : Jesi čula na vestima opet bila pljačka u nekoj banci?
  Baba 2 : Ma mangupi Smilljka sve pokradoše sunce im jebem lopovsko.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Baba 1 : Onaj mali Radojičin se drogira izgleda?
  Baba 2 : Ma mangup je on isto ko otac.

 6. 11 : 4
  16 em plus     16 em minus
  12 : 4
  11 : 5

  Mangup

  Današnje značenje ove riječi se svelo na onoga koji se smije potući samo kada iza ledja ima nekog koji nosi noževe, palice, boksere, itd.

  Pravi mangup je onaj koji ce ostati tu, pa ma koliko da ih ima ispred njega i uvijek će imati svoje ja i nikad se nikome nece ulizivati. Nikad neće maltretirati nekog ko je slabiji od njega ili samo zato sto je on drugaciji, druge vijere, siromasan, itd.