Prijava
 1.    

  Manjak samopouzdanja

  Kad se više uzdaš u svoje kljuse, nego u se!

 2.    

  Manjak samopouzdanja

  Manjak samopouzdanja ili njegov viši nivo pod nazivom kompleks niže vrednosti su veoma neprijatna stanja svesti koja se odlikuju uglavnom mišljenjem da ste gori od drugih ljudi.

  Manjak samopouzdanja nije kada si svestan da si bolji, lepši, pametniji, ali ne možeš da se raspravljaš sa šefom jer znaš da ćeš popiti otkaz.

  Manjak samopouzdanja se gradi godinama. Ako te roditelji ne podržavaju i ne hvale tvoje rane uspehe, ako te u prvom osnovne ujede za srce nečije podjebavanje na koje bi se drugo dete nasmejalo, ako se bojiš da izneseš svoj problem u strahu da će ti se smejati, ako glasniji poništi tvoje argumente neartikulisanim krikom, ako svake večeri želiš da se ujutro nekom čarolijom probudiš savršen, a pošto je to nemoguće, biraš da zauvek ostaneš jadan kakvim se smatraš, jer misliš da nisi dovoljno jak da prebrodiš sve međufaze, ako nisi svestan činjenice da savršenstvo ne postoji, ako nisi u stanju da realno sagledaš i prihvatiš sebe - da, imaš manjak samopouzdanja.

  Mnogi su svoj manjak samopouzdanja "rešili" spoljašnjom arogancijom i ciničnošću, mnogi su postali siledžije, mnogi su se skrasili uz partnera siledžiju i misle da dobijaju ono što zaslužuju...
  Niko od njih nije našao prave lekove: ljubav, pažnju, zaštitu i osećaj da su nekome potrebni...