Prijava
   

Marshal

Samo je jedan bio marsal, to svi znamo, ko nije znao morao je da zna. No, nije o njemu rec. Naime, pre 30-ak godina, dok je muzika na struju bila tek u ekspanziji, i jos uvek su Silvana Armenulic i Biserka Vuntusirevic zabavljali vecinu,kako omladine tako i starine, Marshal je bila jedina marka pojacala koja je postojala, i koja je za ljubitelje elekricne gitare predstavljala sve u zivotu.

Omanja zurka u nekom Beogradskom podrumu pre 30-ak godina, pred oko 100-tinak dusa, sviraju "neki novi klinci" sa dugim kosama, i mindjusama u usima. Svi u delirijumu, ali ne lezi vraze, kako je nas bajni marsal imao svuda svoje kljunove, ni ovaj skup nije mogao da prodje bez njegovih "agenata mira". posle nekog vremena lude zurke, nesto zavarnici, i muzika staje.
Svetlo se pali, svi gledaju sta je, samo se cuje polu-usrani glas gitariste kojem se pola sveta srusilo kvarom njegovog pojacala'
"u jebem mu mater, crko marsal!!!"
A ni sam u tom momentu nije svestan sta uradi...za nekih 5 do 10 minuta, dolaze trojica u koznim mantilima, sa jebackim sesirima, i kulturno pitaju mladica da podje sa njima. A on misli, postaje nova otkrivena zvezda, pa pristade sirokog osmeha.
eto...danas bi mu bilo 55...

Komentari

Zar se ovo nije desilo na koncertu Zabranjenog pušenja? :)

haha, ne znam, moguce, ja znam odavno za ovu pricu, ali moram se raspitati, posto pusenje slusam 24/7 :) bas sutra idem na koncert, ovde u NS-u :)

ali meni je simpaticna fora, ali izgleda da je siroke narodne mase ne prihvataju bas najbolje :)

To je Nele rekao na koncertu u Rijeci, a po povratku u Sarajevo je išao na "informativni razgovor".

aha... nisam znao za tu informaciju :) hvala ti svakako... pitacu sutra Seju na koncertu sta on zna povodom toga :)

@kovach36
A na to Pušenje ideš!? Ja se zabrinuo da ideš na narodnjački No Smoking...
Lep provod!

hvala druze :) naravno, pravo pusenje, idem da uzivam malo kao covek :)

ма ебееееешшшш пушење без Нелета....који ће ми к...ц они ретарди кад им нема фронтмена...:(

da ti budem iskren, pesme su tu, ostale da svedoce... a ko ih peva... malo je manje bitno :)

хех у праву си за пјесме...ал није концерт за нелетом и без њега исти ...јбга није то то...пс-добро се забави и ан том окрњеном пушењу ;)

haha, hvala i tebi :) nego sta, nego da se zabavim.. to je jedino mesto gde sam trezan sposoban da se skinem i go ako zatreba :)

Ja sam čuo da je marshal neprejebivo pojačalo i da to ne može da crkne.

ko zna, svasta se prica za marsala :)