Prijava
   

masoni

Tajanstvena religiozna grupa, slična Jehovinim svedocima (Jehovini svedoci), ali nisu toliko dosadni, ne smaraju druge normalne ljude da se priključe njihovim aktivnostima. Veoma su tajanstveni, njihovi običaji (za koje se priča da su užasni) su još uvek nepoznati spoljašnjem svetu. Njihovo svetilište je obično neka soba ispod zemlje, u kojoj je nepoznato šta rade, jer niko ko nije bio mason nije izašao odande, ili ulazio unutra. Njihov simbol je ugaoni lenjir ukršten sa šestarom, plus svevideće oko. Uvek su uz svoj sat (zato je nastala izreka ukrao je masonu sat - koitisao je ježa u leđa), i ne praštaju ako im ga neko ukrade. Neki od poznatih ličnosti su bili masoni, npr. Oci Osnivači, kako ih ameri zovu, prvi predsednici amerike i njihov krug prijatelja. Zanimljivo je da je grad Vašington uređen u masonskom stilu, njegove zgrade su poređane da oblikuju masonski znak.
U slengu, označavaju neku grupu ljudi (ili jednog čoveka) koji su tajanstveni, nikome ne puštaju da se bakće njihovi poslovima, imaju tajni pozdrav, znak grupe, uvek su zajedno i izgledaju kao č/ludaci.
U filmu ,,Crni gruja i Kamen mudrosti'', napravljena je parodija na njih pod nazivom Braća Prasoni

A i B razgovaraju o nekim likovima:
A:E, de si?
B:Tu sam.
A:Je l' vidiš one likove tamo? gledam ih, brate, već mesec dana, samo se nešto tripuju, zajedno su, jednog što je prob'o da se druži sa njima su prebili na mrtvo ime, lik je išao da se slika ponovo za ličnu.
B:Ma to su ti neki masoni, ostavi ih da i ti ne završiš tako.

Komentari

само се нешто трипују

ХА :) Ајд, плус.

Мени је ово супер. Само тако настави++

Фина дефкица, могла би чак да послужи и за неко линковање. ;) +

E koja loža je u pitanju, da nije ova ? :)

++++

Dule defka ti je zakon!!!

Хвала Мурињо, нисам баш имао времена да лупам дефке, али надам се да ће ми идеје долазити.