Prijava
 1.    

  Mateja Kežman

  Vernik koji je na pomalo neobičan način protumačio jednu od najpoznatijih biblijskih poruka (Ljudsko telo je hram Božiji), te je nabacio par fresaka na sebe.

 2.    

  mateja kezman

  Fudbaler koji u Turskoj propoveda Pravoslavlje!

  Kad da gol pokaže majcu ispod dresa sa ikonom!

 3.    

  Mateja Kežman

  Kada neki fudbaler izjavi da bi više voleo igrati u Rusiji (zbog duhovnosti koju ta zemlja pruža) nego bilo kojoj drugoj, fudbalski razvijenijoj, i kada taj se taj isti fudbaler ne oženi glupom kobiletinom od sponzoruše, već devojkom koja je bila sa njim (kako on kaže) i kada je imao 50din u džepu, jasno je da je taj fudbaler atipičan, jer se ne uklapa u mentalni sklop onih koji nas svaki dan zasipaju mudrostima sa konferencija za štampu, gledajući zatupljenim pogledom u kameru. U ovom trenutku njegove igračke sposobnosti (koje malo manje cenim od ljudskih) stavljam u drugi plan...

  2001. Marakana,Yugoslavia-Rusija
  Gubimo 0:1 pod selektorskom palicom imbecila Đorića (uh, kako bih ja njega palicom), Kežmana čuva Alenjičev iz Porta, i glatko mu oduzima 20-tak lopti, jer ne naseda na Matejine finte "za malu decu". A samo nekoliko dana pre, Kežman je u dresu PSV-a tada nižerazrednom Den Bosh-u dao 3 gola.
  Prilazi da izvede aut kod zapadne tribine, sa koje mu se ja dernjam: "Jeb'o te Den Bosh!!!"
  ...dobijam aplauz

 4.    

  Mateja Kežman

  Fudbaler, koji je u 31. godini dostigao Zenit.

  Naime, pozajmljen je istoimenom ruskom fudbalskom klubu.

 5.    

  mateja kezman

  Svaki lokalni fudbaler sa frizurom "a la real Mateja Kežman" koji misli da je faca. U sezoni Matejinog uspešnog igranja za Partizan, u Srbiji je registrovano 211 mladića sa tim nadimkom.

  *Kraljevo
  - Šta ima?
  - Idem do grada sa Kežmanom.

  *Zrenjanin
  - Gde si?
  - Evo me na kafi sa Kežmanom.

 6.    

  mateja kezman

  Osoba koja se svojski trudi da odrzi prepoznatljivi imidz,koji vec godinama imaju igraci partizana u evropi,da uz oskudno fudbalsko znanje sa odgovarajucom frizurom mozete zaigrati u reprezentaciji,pa cak i u velikim evropskim klubovima.