Prijava
   

megaloman

Preterano uvelicavanje sopstvene vrednosti, umisljanje da ce svet, drzava, nacija ili bilo koja druga organizacija propasti ako nas ne bude vise.

Hitler, Dobrica Cosic, Staljin, moj direktor srednje skole...

Komentari

Pretpostavljam da je direktor gori od Hitlera,Dobrice i Staljina zajedno. xD
+

Svaka cast za Dobricu,mogu da ga mrze i da ga vole,al tebi niko ne moze kontrirati!
Evo prilog od mene. Lirski panonski megaloman, samoljubivi Djordje Balasevic,bez obzira da li ga ljudi vole ili ne,on upada u tvoju defku!

Slabo sam te ja razumeo sta si rekao. Kome niko ne moze da kontrira?

Neće bit da je baš to Megalomanija. Pre će biti egocentričnost ili narcisoidnost.

Bit ce da je bas to. Egocentricnost je kada neko misli da se svet okrece oko njega, da se sve desava zbog njega, da je on uzrocnik svemu, da svi misle o njemu, da se svidja svim ribama i da su sve zbog njega nervozne... Narcisoidnost je kada neko preterano uziva u svom izgledu, ubedjen je da je najlepsi, zaljubljen je u samoga sebe, kad god moze stoji pred ogledalom...

Kako ne razumes?
Neku osobu bilo ko moze da voli ili da ne voli,kao recimo Dobricu,ali se on tako dobro uklopio u tvoju definiciju,da niko ne moze da ti kontrira da on nije megaloman,ako je definicija tacna. Moze samo da ti dovede u pitanje tacnost definicije kao ovaj sto ti kaze za egoizam i narcisoizam. Nazovi ga i kurcevolomanija, nije bitno,bitno je da niko ne moze da ti kontrira da si extra definisao Dobricu,i Balasevica,po meni. Kapiras sad?

Da. Hvala na pohvali.

Da se trošite u ubeđivanju evo c/p iz Vokabulara:

мегаломан (гр...помама, лудило),
латиницом: megaloman

големаш, уображена величина, човек који болује од лудила величине, који прецењује самог себе, своју вредност, грандоман

Ispravka: Da se ne trošite.....

Pa sta sam ja pogresno naveo. Da su potrebne definicje iz recnika da se daju, vukajlija ne bi ni postojao, ovo i sluzi za zezanje i konkretne primere, koji mogu biti vrlo subjektivni.

Bukajlijo, da si pažljivo pročitao komentare postavljene pre mog komantara sa c/p-om video bi, a i shvatio, da je napravljen kao potrška tebi i kao demanti nekih komentara (iako su i oni pisani bez namere da te kritikuju).

Ok, onda hvala, nisam odmah shvatio, mislio sam da zelis da kazes kako nisam precizan, ili sl.