Prijava
   

Miljenik publike

Odvratna floskula koja se u novije vreme odnosi na nekog mlađeg glumca diletanta za kojim je većinski deo žena Srbije počeo da uzdiše i podvriskuje, pošto se probio u određenoj ulozi, ili nekoliko njih.

Brzinom svetlosti se medijski stvara slika u narodu da je dotični nekakav amalgam Ljube Tadića, Belmonda i Branda, ima nežnu i romantičnu stranu, ali može da bude prek i prgav kad treba. Momak za sve, za naše nemirne sne. U privatnom životu patrijarhalno vaspitan i privržen tradicionalnim vrednostima, a u umetničkom, kameleon. Glumi, peva i psuje na više jezika, zna da spremi podvarak i musaku, i popravlja sve po kući. Pršte fejsovi, instagrami, tviteri i ostala čuda. Stižu bračne ponude začinjene provokativnim slikama, ali on je veran i nepokolebljiv. Stiže još uloga da se učvrsti status zvezde. Na isti kalup, naravno. Zašto menjati pobednički tim. Raskid. Glumac godine. Pomirenje. Bruje mediji. Zovu strani reditelji. Velika karijera na pomolu. Obožavateljke sve luđe i luđe. Odmor u Turskoj. Najezda zagorelih zemljakinja.

Tako svaki čas. Proces se vrti po cikličnom algoritmu, samo se imena menjaju. Nebitno što je u pitanju najobičnije malokrvno drvo koje ima moć transformacije koliko i stisnuta plastična flašica koka-kole, i ne bi ubedilo ni Stivija Vondera u svoju "veštinu", dobar marketing, dobra veza i dobra propagandna mašinerija čine svoje kradući hleb stvarnim umetnicima koji se pošteno muče po pozorištu, jer ne mogu da dođu na red.

- Slušaj, ako mi za sledeći film pošalješ ovog usranka, odustajem. Čovek trideset puta snima kako ubacuje loptu u gol širok sedam metara, sa pet metara udaljenosti! A napolju ima 40 stepeni. Pa, imam i ja dušu, majku mu!
- Imaš, al' je kod mene, pošto ja dajem pare. Mali je miljenik publike, od ženskih sokova ćemo sledeće godine platiti apartman u Grčkoj, pa ti posle kukaj!
- Ol-inkluziv, ili rasturam sve i ne radim više.

- Ovome, bre, jedino oklagijom možeš da napraviš promenu na licu, ne bih mu jednu ovcu poverio, a kamoli glavnu ulogu.
- A šta bi ti, Gloub teatar? Ruže cvetaju samo u pesmama, brajko moj, misliš da je meni milo što će ovaj miljenik publike da prči po Jadranu dok ja vraćam kredit? Ali, ako njega traže, njega im i dajemo.
- Pu, jebem mu kolje!

Komentari

Ne, ovo nije za minus

Kad pročita prvi pasus kroz glavu mi samo prođe slika Bikovića lolo +

Ово из првог примера је истинит догађај (додуше, парафразиран) са снимања филма "Мојтевидео" у Параћину.