Prijava
   

Mirko Alvirović

Čovek koji već 120 godina vodi kultnu emisiju o automobilizmu lucidnog imena SAT. Kao što i samo ime emisije govori tu možemo saznate sve o automobilizmu, tako da ova emisija zbog svoje sadržajnosti, zanimljivosti i pregršt noviteta ozbiljno preti da pomuti slavu 'Top gear-a' inače emisije sasvim sličnog sadržaja.

Iz godine u godinu nas čika Mirko oduševljava novitetima iz sveta automobilizma a naročito su zanimljiva njegova putešestvija do Grčke ili Bugarske koja se ponavljaju iz godine u godinu.

Kratak sadržaj jedne od emisija:

Odaberete destinaciju, sedete u kola i krenete. Pratite putnu signalizaciju i poštujete ograničenja. Ukoliko vozite dizel obavezno sipajte naftu a to možete učiniti već na 64- om kilometru od Beograda na Jugopetrolovoj pumpi (tu mi plate vinjak jer ih pomenem) Posle kraće pauze i osveženja krećete dalje i pratite putnu signalizaciju sve do naplatne rampe kod Niša gde plaćate putarinu. Tu se takođe možete osvežiti i dosuti gorivo a potom lagano nastaviti prema odlično sređenom motelu Predejane (tu mi plate klopu spavanje i mladu kurvu jer ih pominjem baš svake godine) gde će vas dočekati nasmejano i ljubazno osoblje ovog motela sa vrhunskom uslugom i vrlo povoljnim cenama. Posle lepo provedene noći, naspavani i odmorni nastavljate dalje prema
Grčkoj prateći putnu signalizaciju i izbegavajući rupe na putu. Na granici obavezno gle čuda morate imati pasoš i prateću dokumentaciju za vaš automobil. Pošto pređete Makedonsku granicu vi ste u Makedoniji te shodno toj činjenici morate pratiti njihovu putnu signalizaciju, izbegavati njihove rupe na putu i sipati njihovu naftu u vašeg dizelaša. Itd, itd iz godine u godinu. Živeo nam čika Mirko još sto godina jer da nije bilo njega nikad ne bi saznao da moram sipati naftu u dizel automobil i pratiti putnu signalizaciju.

Komentari

Ključne tačke na svakih 100 metara +

Alvirović, samo to promeni. Inače +