Prijava
 1.    

  Mirko Alvirović

  Voditelj koji i najskupljem Mercedesu nađe falinku

  Evo dragi gledaoci, vidite kako su stručnjaci iz mercedesa zaboravili da stave držač za flaše od 5 litra, a i u pretincu za rukavice ne može da stane šubara.

 2.    

  Mirko Alvirović

  Covek kome, posle hvalospeva o nekome automobilu, smeta sto skripi pepeljara ...

 3.    

  Mirko Alvirović

  Čovek koji je osvojio drugo mesto na izboru za najvećeg smarača Mlečnog Puta. Na prvom mestu je bio Žika Šarenica.
  Čuven je po tome što maše rukama i što istim tonom priča o Jugu i o novom Poršeu.

  ... sa leve strane vidimo Porše (mlat rukama), a sa desne Juga (mlat rukama) ...

 4.    

  Mirko Alvirović

  Čovek koji misli da je jedini u Srbiji koji zna da vozi kola.

  Mislim, ne sumnjam ja da je prvi počeo...

 5.    

  Mirko Alvirović

  mlat ovo,mlat ono!pa trljanje ruku(ko na -20),pa mlat ono,mlat ovo!jos kad je i sina doveo,pa i on:mlat levo,mlat desno,-20 C,mlat desno,mlat levo!jbte,omadjijaju te mlataranjem i na kraju ne znas o cemu su pricali 20s minuta.ma....strasno!

 6.    

  Mirko Alvirović

  Čika iz emisije SAT,koji jedini u Srbiji ide na more i još mu za to plate.

 7.    

  Mirko Alvirović

  Čovek koji čini da polovina gledalaca njegove emisije psuje što nemaju para za bolji auto, a da se druga polovina gledalaca boji da ode da vozi jer ih dotični plaši saobraćajem i kaznama.

 8.    

  Mirko Alvirović

  Čovek koji već 120 godina vodi kultnu emisiju o automobilizmu lucidnog imena SAT. Kao što i samo ime emisije govori tu možemo saznate sve o automobilizmu, tako da ova emisija zbog svoje sadržajnosti, zanimljivosti i pregršt noviteta ozbiljno preti da pomuti slavu 'Top gear-a' inače emisije sasvim sličnog sadržaja.

  Iz godine u godinu nas čika Mirko oduševljava novitetima iz sveta automobilizma a naročito su zanimljiva njegova putešestvija do Grčke ili Bugarske koja se ponavljaju iz godine u godinu.

  Kratak sadržaj jedne od emisija:

  Odaberete destinaciju, sedete u kola i krenete. Pratite putnu signalizaciju i poštujete ograničenja. Ukoliko vozite dizel obavezno sipajte naftu a to možete učiniti već na 64- om kilometru od Beograda na Jugopetrolovoj pumpi (tu mi plate vinjak jer ih pomenem) Posle kraće pauze i osveženja krećete dalje i pratite putnu signalizaciju sve do naplatne rampe kod Niša gde plaćate putarinu. Tu se takođe možete osvežiti i dosuti gorivo a potom lagano nastaviti prema odlično sređenom motelu Predejane (tu mi plate klopu spavanje i mladu kurvu jer ih pominjem baš svake godine) gde će vas dočekati nasmejano i ljubazno osoblje ovog motela sa vrhunskom uslugom i vrlo povoljnim cenama. Posle lepo provedene noći, naspavani i odmorni nastavljate dalje prema
  Grčkoj prateći putnu signalizaciju i izbegavajući rupe na putu. Na granici obavezno gle čuda morate imati pasoš i prateću dokumentaciju za vaš automobil. Pošto pređete Makedonsku granicu vi ste u Makedoniji te shodno toj činjenici morate pratiti njihovu putnu signalizaciju, izbegavati njihove rupe na putu i sipati njihovu naftu u vašeg dizelaša. Itd, itd iz godine u godinu. Živeo nam čika Mirko još sto godina jer da nije bilo njega nikad ne bi saznao da moram sipati naftu u dizel automobil i pratiti putnu signalizaciju.

 9.    

  Mirko Alvirović

  Ono što je Silvio Berluskoni u svetu žena, to je i Mirko Alvirović u svetu automobila. Poznati gospodin, finih manira već preko jedne dekade, testira razne marke skupocenih ali i prustupačnih četvrotočkaša kako bi na neki način izašao u susret prosečnom srpskom vozaču, pre no što se ovaj usudi da svog ljubimca pošalje u "večna lovišta".
  Pod đonom antilop cipele, ovog visprenog gospodina, prošli su mnogi modeli sa raznih krajeva sveta. Gledaoci ga mogu zapaziti i videti za volanom jednog Nisan Kaškaija , na početku epizode, pa onda kako testira nove "karavan edicije" vozila sa Bliskog Istoka (koja su najpodobnija parovima sa više troje dece), a opet na kraju epozode eto ga u novom Fiatu.
  Međutim ono što ga najviše krasi jeste ljubav prema svojim gledaocima. Mirko zna često upozoriti o odronima na potezu Rudnik-Milanovac, udeliti savete kako propisno navuči prsluče, a nekad najsrećnijem pokloni i jednog Buraga.

  (autoput)

  Tata, za koliko stižemo!?!
  Za sat vremena.
  A oćemo prvo da idemo kod Marka i Jane?
  Prvo stvaari da ostavimo, pa onda.
  Tata, šta je ono pored puta?
  A to Mirko Alvirović uzeo da jebe pokraj ceste, pa promolio glavu kroz krov na Spačeku.

 10.    

  Mirko Alvirovic

  covek iz senke veoma uticajan i mocan,covek koji se bavi autoindustrijom od njenih samih pocetaka (prvi testirao Benz Motovagen ali je imao zamerke "na potrosnju i malo vecu cenu"),covek koji zna svaki centimetar asvaltnih i neasvaltih puteva ex Ju a i sire.
  Njegove emisije su veoma temeljne i edukative a sam Mirko i koristi da izmedju redova pokaze svoj uticaj (npr. zvanje ministra saobracaja Crne Gore u sred emisije zbog iskrivljenog znaka na nekoj cuki iznad Kolasina),Mirko ce vam stalno ukazivati na postovanje sabracajnih propisa na oprez od kolotraga,preticanje pune linije itd....
  Za Mirka ne postoje losa kola mada ce imati zamerke na "potrosnju i malo vecu cenu"...
  Miko ce vam uvek predloziti (uz temeljam spisak cena) na putu do mora u koju restoran,kafanu,birtiju,pecenjaru da svratite da se odmorite od puta..
  Sve u svemu Mirko Alvirovic covek sa kojim se ne treba zajebavati....

 11.    

  Mirko Alvirović

  Glavni i stalni mrsomud u emisiji SAT plus. Kaznena ekspedicija naručenih auto-testova koja sledi za sve koji nedeljom popodne gledaju RTS. Svoje nadiskustvo u saobraćaju iskazuje mahanjem ruku i prekidanjem sagovornika dok govori, osim kada je gost neko iz vlasti, kada sledi komunjarsko ulizivanje. Dan provodi u auto patrolama do Paralije ili Budve, pri brzinama oko 200km/h na autoputu - OPREZ!. Leto provodi u perionici para NAVAK, soleći pamet o bezbednosti na putu, reklamirajući usput partnerska vozila. Reprizira emisije u toku letnjeg perioda je "na zahtev gledalaca" a i ponekog sponzora.

  Da mu neko stavi mačeve u ruke sve kamermane bi saseckao.

 12.    

  mirko alvirovic

  To je drug Mirko ali bez Slavka koji je kasnije postao gospodin Mirko opet bez Slavka: Karijeru kao drug poceo je kao instruktor AMSJ za obuku vožnje na ORA (omladinskim radnim akcijama) 60-tih na autoputu "Bratstva Jedinstva" kad je vozeći motore dobio nadimak švajsovani za (nepoznavaoce slenga u engleskoj verziji značenje ove reči je scare face), potom je bio šofer drugova nižeg ranga u tadašnjoj Skupštini grada Beograda da bi 80-tih u Beogradskom programu na RTB četvrtkom popodne u uslovima organizovanog snabdevanja tržišta SFRJ pomagao "Poštovanim gledaocima" da pronađu "semening" za Ladu specijal ili "đuntu" sa sitnim nutom za svog "četvorotočkaša" zastavu 750. Usput je izmislio majstor "Rileta" koji nas je učio kako da sa najlon čarapom vaše saputnice nadoknadite puknuti kaiš za altenator ili sa gaćicama iste obrišete šipku za merenje ulja vašeg motora u nedostatku hartije i usput lakom za nokte zakrpite pukotinu na razvodnoj kapi a ispljunutom žvakom rupu na hladnjaku omiljenog vozila iz nikad prežaljenog Zastavinog programa čije je inovacije toliko voleo da hvali. Potom se drug Mirko prešaltovao i postao gospodin Mirko "SAT" na izgrađenom mitu o samom sebi u uslovima tržišnog privređivanja postao neizostavna mirođija u svakoj "paprenoj" čorbi koja se skuva domaćim vozačima usput uvek imavši i neke "male zamerke". Šta reći poslednji relikt "Hladnog Rata".