Prijava
   

Mnogo je mačku goveđa glava

Romansa koja ima male šanse da se završi hepiendom.

- A đe je Pero, nijesam ga odavno vidio?
- Ugasio ga je Pero. Ni ja ga ne gledam.
- A što mu bi? Što pade?
- Mnogo mačku goveđa glava. Danas svako ko ima par 'iljada misli da je vrijeme da uđe u neki biznis. Kredit jedan, drugi, treći, ušao u pare, sve se veće i veće cifre pominju, kamioni, avioni, svila i kadifa... A od škole veliki odmor, kung fu i fizičko. Ne bih mu dvije nacrtane ovce dao da pričuva a ne da vodi firmu od stotinu zaposlenih. Prvi obrt i odmah pomisli da je sve to njegovo. Ali, dođe dan i kada đavo dođe po svoje, kocka je to. Nikako da nauče da ne može sve za kratko vrijeme, posao je tvrđava koja se dugo gradi i rijetki su oni koji je na juriš osvoje.

Komentari

Mnogo mudrosti ti iznese ovde. . .

Dobro ti je ovo pani

da... ne briše mi se ova jer se meni sviđa, vidjećemo :)

pa pazi... ajd' plus.

Nemoj, istina je sve ovo što reče.. baš maloprije razmislam da pokrenem neki biznis i još pod uticajem sopstvenih ideja čitam ovo i smijem se :)

nemoj da te ja obeshrabrim. ali, moraš dobro upamtiti tri osnovna pravila biznisa:
1. pažljivo 2. pažljivo 3. pažljivo :)

Nije čak ni toliko problem osvojiti tu tvrđavu koliko je frka zadržati je. +

Ma nisam ja još to odlučio.. ali ako krenem biću sigurno pažljiv...

Skoro svima lova pomuti svest. Pamet im pobegne pred navalom megalomansko-švalersko-mačo-ultrabiznis ideja. Ono o čemu bi trebalo da maštaju kad se uspavljuju uguraju u svoj život. Posle im je djavo kriv jer su rasturili porodicu i egzistenciju.

@majav
mada, ne treba ni ići u krajnost. ja npr. nikada ne bih uzeo kredit jer mi je frka kako ću ga vraćati, ne daj Bože razbolim se i padnem u krevet i ode sve u propast. život je rizik sam po sebi, određen rizik je dobar i za krv da prostruji malo brže... ono što ja ovdje između ostalog, najviše kritikujem je neznanje. tržište ima svoje zakone koji se moraju poštovati.