Prijava
   

Molim Vas, dajte mi četiristo grama šunke...

Najbezbolniji način da u prodavnici dobiješ tih jebenih po kile šunke!

Komentari

+++ svi imaju te čudne vage

Ma ne vage, nego ti na oči namerno odseče više, pa kaže: "A komšija, jel može ovako?" Ti naravno da ne ispadneš stipsa, kažeš da može. A oni od svakog tako - i eto lepe zarade! Ali pre neki dan sam pukao zbog bezobrazluka na sve strane, i sad ima da mi seku laserom u gram!

Znam, znam, naši su postali fini, pa kad kažeš "ma dobro, može", oni kažu "hvala", Ali ne vidim u čemu je to njima naka ekstra zarada. U biti platiš što si dobio, samo što nisi hteo sve to.

Ivana, i naši se profinili, neki baš vole precizno,ali...

:)))) ima laserom da mi seku:))))) sad sam tek vidjela, sutra ću pitati 3 dkg mortadele, ali fino na tanko, par 15 komada,laserom!

E to ti je problem što oni zarade više zato što su prodali više, a ja tu kupim više nego što mi treba, a kad čovek kupuje više nego što mu treba, to ti je već potrošačko društvo, koje je problem - jer ili ću taj više potrošiti, pa mi ga organizam izbaciti opet kao višak (a neizbačeni višak će mi se taložiti na trbuhu), ili ću ga baciti, a to je već traćenje prirodnih resursa planete i besmisleno klanje životinja. Osim toga, ko tom prodavcu garantuje da ja nisam sakupljao siću po svim džepovima cele garderobe da bih jedva napabirčio za tih jadnih po kila šunke, a da za šesto grama jednostavno nemam! Pa da me bude stid na kasi...

Ja radim drugačije- koliko god izvaže više od traženog i pita me "jel nije problem komšija" - ogovorim "nema problema komšija, što se mene tiče možete i celu mesnicu da mi poklonite, a ja plačam samo naručeno.

I ne samo u mesnici, svugde gde mi "prodaju" tu foru - jel sme biti malo više.

Sad me znaju pa malo gde imam problema. +

ma meni malko više ide na nerve što uz 100 grama neke šunke platim i 2 grama papira (po cijeni šunke,naravno), a stvarno je uvijek bolje reći malo manje od onoga što stvarno želiš i što si spreman platiti.

Bravo! Uvek tražim 50 do 100 grama manje nego što mi zaista treba. Onda taman dobijem pravu merku!