Prijava
 1.    

  Morzeova azbuka na putevima

  vozači na putevima Srbije mogu slobodno da se opuste i voze 'žmureći' pošto su konstruktori patentirali još jedan domaći proizvod - asfalt kao medijum za putnu Morzeovu azbuku. svojevremeno je Oprah Winfrey bezdušno poklonila besna kola Steve Wonderu i zamalo ugrozila svoju karijeru tim cinizmom, dok nije čula da slep čovek bez problema može upravljati motornim vozilom na tlu jedne zemlje promenjivog, najčešće radnog naslova i tako se Oprala (Oprah izvuče maksimum iz svakog invaliditeta, ne?)
  e sad kako je moguće da Steve i njegov suvozač Miško voze bez problema iako nikada neće moći da razgovaraju u četiri oka, a Mišku smeta sunce pa voli da nosi odmarače za oči i kada ne spava? moguće je na srpskim putevima posebno dizajnirane teksture zahvaljujući plastelinskom asfaltu. to je onaj asfalt čija je tačka topljenja na sobnoj temperaturi i koji u sebe, čim omekša, 'utapa' kamenje, granje, plastične flaše, konzerve i štikle, dok zimi obično popuca uzduž i popreko, te se nakon takvog klimatskog prilagođavanja dobija reljef koji točkovi vozila (nikada sva četiri istovremeno) prelazeći preko 'čitaju' kao svojevrsnu Morzeovu azbuku. to znači da je vožnja više stvar sreće i toga gde te izbočina ili crkotina na putu nanese, a ne psihofizičko stanje vozača.
  s druge strane, ovom azbukom se koriste i oni koji dopingovani alkoholom vide duplo (bolje), te i oni svoj četvorostruki pogled mogu da skrenu na relaksirajuću zelenu boju okoliša ili bar da spuste roletne na staklima da ih ne bude iz kome sjaj i blještavilo svetlećih saobraćajnih znakova.

 2.    

  Morzeova azbuka na putevima

  Način komuniciranja između dva vozača koji dolaze iz suprotnih smerova. Ako blicnu jednom, samo se pozdravljaju, a ako dvaput ili više, radar je na drugoj strani! Veoma korisna i pouzdana tehnika da te ne očepe za par crvenih.

  Andrija: "Evo ravnog dela, da vidim koliko ide...."

  Milan: "Uspori konju jedan, vidiš da ti blicaju, veži se i pali svetla ako nećeš dečiji dodatak i ženinu platu da daš u budžet!"