Prijava
 1.    

  Motivisanje igrača niželigaških klubova

  Motivi za bavljenje sportom su mnogi, pogotovu ako je u pitanju profesionalni sport. Igra se za pare, slavu, ribe...biraj. Naravno, tu je i ljubav prema sportu, jel'.
  U slučaju amaterskih, niželigaških klubova situacija je malo drugačija.
  Slava se tu svodi na nivo birtijskih legendi, u kojima se prepričava kako je, recimo, Kiza štoper izlomio nogu na 2 mesta onom malom pederkastom centarforu, pa išamarao sudiju kad je ovaj potegao crveni karton.
  Pokoja žemskinja možda i naiđe, ali daleko od onih koje saliću profesionalce, a najčešće vuku i kojekakve hepatitise. Kad dođe do materijalne koristi, ista se svodi uglavnom na metar drva ili kantu sira po pobedi, eventualno i pljeskavicu od predsednika kluba.
  U čupavim trenucima, kada trener mora da digne moral ekipi, mora da primeni ustaljenu taktiku štapa i šargarepe. Pošto od pomenutih vidova šargarepe će igrači imati slabu vajdu, štap je najdelotvornija opcija.
  Primenjivanje štap taktike će značiti najverovatnije najteže moguće najebavanje igrača, eventualno i pokoju telesnu povredu.

  - Momci, znate i sami da naš sponzor, ''Agrokombinat Dragiša'', nije baš u najboljoj finansijskoj situaciji. Pre ove utakmice smo izgubili 6 u nizu, pa ako ne pobedimo ovu, Dragiša neće da nam da kombi da idemo na gostovanje.
  - Ma ko mu jebe mater, ja ću vozim u mog Tamića!
  - Da, zamalo da zaboravim za tebe, Stanišo. Reče mi naš vođa navijača, Paja Kasapin, da će ako ne daš barem 3 gola da ti slomi obe noge, pa reguliši to, 'leba ti.