Prijava
   

Mučenički život jednog moderatora

Teško je objektivno sagledati situaciju i posao čoveka koji plodove tvog rada omalovažava i sahranjuje, suzbija tvoju kreativnost, smele doskočice saseče u korenu, nema razumevanja za aluzije koje ponosno iznosiš pred gladne oči ostalom svetu, željnom kvalitetne i smislene igre reči. U sve to se ulaže vreme, trud, klikeranje, i što je najvažnije odričeš se svega onog pametnog što bi mogao za sebe uraditi da nisi sedeo ispred kockastog ekrana.

Moderatora nije teško nazvati govnetom i splačinom, malverzatorom, njegov rad i kvalifikacije se lako mogu dovesti u pitanje, i potrebna je samo jedna inicijalna kapisla da ga napušiš kurcem i trajno prigrliš crven ban.

Ali treba sagledati i drugu stranu svega ovoga. Naime ovaj rab kaizenov se svakodnevno suočava sa gledanjem nekvaliteta, nepismenosti, kiča, fekalija, nepražnjenog testosterona, prozivki na svoj i račun drugih autora.

I dok ti sve to možeš jednostavno da odjebeš, ili sebi daš oduška preko PVT-a, on mora da zasuče rukave i ronja po tim govnima, kako se odvodna ce v našeg dragog sajta ne bi začepila. A kaizen takav kakav je, nije mu dao ni rukavice, a ni gumene čizme. Čak ni štipaljku da je stavi na nos.

- Ne plaćaju ga novcem
- Ne plaćaju ga ni tokenima
- Nije prijavljen
- Nema beneficirano
- Nema stalno radno vreme
- Sam snosi troškove struje, interneta a zimi i grejanja radne prostorije
- Umesto da jebe, pije, ode na neki sport ili u krajnjem slučaju uči ili čita knjige, provodi vreme u pokušaju objašnjavanja ljudima da su pogrešili, da su nepismeni, glupi, neinventivni..

Živi skromno, ponekad dobije pohvalu, i ćuteći proklinje svoju omalovažavajuću ktitorsku nagradu u vidu šarenih slova na ekranu, koja se u veleprodaji može naći za 200 dinara.

On je pod svakodnevnim stresom, hrani se nezdravo, kvari oči, nedovoljno se kreće..Jednom rečju nije mu lako. A kada pogreši, po njemu drvlje i kamenje. Pljujemo ga na forumima, posterima, definicijama, preko poruka..

Jedina uteha je možda sloboda u proceni na koliko pogrešnik treba da bude banovan. Tu se on zaista nešto pita, ali radost traje do otvaranja sledećeg duplog naloga. I tako iz početka, u krug, svaki dan..

Stvarno, ne nalazim ni jedan razlog zašto bi to sebi neko u životu radio.

Komentari

svaka ti se pozlatila

jedini ti ja dao +, sto te bar modovi ne caste sa po jednim

Nemaju vremena, shvatili su da im kaizen nije prijatelj i dobrotvor, i da svoje povlastice previše plaćaju. Biće i pluseva od njih, čim Blek i Celt sakupe drva, Džimi, Peki i Marijana naseku krompir i šargarepu, a Litium i Che - vu doguraju kotao u koji će ubaciti kaizena, ostali koji su otišli da ga potraže :]

Ciklon zna covek kako je, on bio i mod, al se vratio na nasu stranu :] Ako ciklon kaze da je sranje, bude mi zao sto ne mogu da lupim minus na ovu voju neitinu.

Uostalom ciklon je mazohista! On je taj koji je uspeo da oceni za mesec dana defki koliko prosecan clan oceni za dve godine! On je kopao po arhivama i brisao sve definicije koje su mu se cinile da ne odgovaraju kriterijumima! Bas si nasao koga da ti isprica kako je to biti moderator!
Uostalom ja mislim da ima moderatora kojima savrseno odgovara njihova funkcija i koji mogu da se nose sa tim!

Nikada neces biti moderator.

хахахахахаха

Tužna,teška sudbina.