Muvanje u provinciji

Jurodivi 2009-03-20 13:07:45 +0000

Složen društveno-kulturološki fenomen. Ne ide sve tako glatko kao u sredinama gde niko nikog ne zna i nikog nije briga šta će za njega da se priča sutra kad se bude udavao.
Dakle poznajemo muvanje u širem i užem smislu.
Muvanje u širem smislu podrazumeva prvo da se gledate u kafić/diskoteku jedno tri do pet vikenda. Dok onda jedog vikenda ne pošalje ona drugaricu / on druga, da saopšti poverljivu i radosnu vest. Onda sledi nabavljanje broja mobilnog, cimanje, anonimne poruke za laku noc itd...
Muvanje u užem smislu predstavlja konačno upoznavanje, obavezna šetnja i klupicu na kojoj ćete se prvi put poljubiti u usta i praćenje do kuće.

5
52 : 6
  1. dobra definicija + samo treba da dodaš "kao" u "Ne ide sve tako glatko (kao) u sredinama gde niko nikog ne zna..."

  2. hvala na upozorenju, pisao sam pre ručka pa sam bio gladan ;D

  3. Ponekada u provinciji ne ide uopste +

  4. pogotovu ako si dođoš :D

  5. +
    Baš takva situacija! To ne važi jedino za sponzoruše i tipove sa skupim kolima, metalce i andergraund ekipu koje boli dupe (donekle) ili likove i cure koji su zapalili na studije u BG, NS, Kragujevac ili Niš pa čvrsto rešili da se nikad ne vrate (među njioma je svako iz andergraund ekipe ko je iole inteligentan).

    Mada, ima po manjim sredinama i liberalnih roditelja sa stavom "može ćerka da mi ima momke koliko hoće, al mora da ostane nevina za brak!"

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.