Prijava
 1.    

  Muzej

  Zgrada u koju 90% Srba ulazi samo u 2 slučaja:

  1.Radi u muzeju
  2.Ekskurzija u osnovnoj/srednjoj školi koja obuhvata obilazak muzeja

  Izuzetak je Noć muzeja. Tada je broj posjetilaca dosta veći - zato što je ulaz besplatan. U suštini nikoga muzej baš i ne zanima ali pošto se ne plaća mnogi dođu da vide ima li unutra čega zanimljivog. Na kraju završe kao i svakog drugog dana u kafani i apsolutno zaborave da su bili u muzeju.

  - Ej, mogli smo večeras da odemo do muzeja...
  - Ma kakav muzej...
  - Večeras je Noć muzeja, ulaz je besplatan.
  - Pa... mogli smo... i nije tako loša ideja, ajd` zovi i Dejana pa idemo posle toga na pivo.
  - Ok

 2.    

  Muzej

  Deo štale namenjen za mužu krava.

 3.    

  Muzej

  Prosečan tavan svakog srpskog domaćinstva. Vodeći se po sistemu, ''nema ništa da se baca, zatrebaće kad muda dođu na šiljak'', velika većina stvari koje su ''odslužile svoje'' završe u nekoj prašnjavoj škrinji unutar četiri zida tamne i trošne prostorije. Tamo čekaju naredne generacije, ako ništa drugo bar da ih podsete kako se nekada živelo kad su se ajvar i mast mazali na 'leba za užinu, i nije se gledalo dal' neko fura nike patike ili najnoviji ajfon.

  -Ćale brate divi šta sam naš'o gore na tavanu, taman za makljažu, ima da leti krv na sve strane.
  -Vraćaj kurblu od FAP-a na mesto da ne bi tebi letela glava! On će meni..., ono jest' da sam ga prodao pre 15 godina, al' neka je zlu ne trebala, ako ništa bar kad dočekam unuke da imam čime da se hvalim, to je bre dragulj nacionalne istorije! Al' kako je krenulo pre će opet nastati Dušanovo carstvo nego što ćeš ti nešto da potrefiš.

 4.    

  Muzej

  Disciplina šmekanja koju su osmislili Novosadjani. Mesto primene su kafići, klubovi. Cilj je da se kontakt sa potencijalnom isključivo bazira na upadljivom posmatranju, eventualno kojim osmehom. Bilo kakav razgovor je van propisa. Nakon što su se sagledale sve muzejske znamenitosti, polazi se kući.

 5.    

  Muzej

  Groblje umetnosti.