Prijava
   

N.W.A

Legendarna američka gengsta rep grupa, činili su je: Easy-E, Ice Cube, MC Ren, Dr. Dre, DJ Yella. Najzanimljivije je to što većina lokalnih džibera zna članove ove grupe po njihovim solo albumima (sva petorica su izdavali višestruko platinaste albume), iako je njihov rad u N.W.A imao ogroman uticaj i na muziku i na kulturu. Uspeli su da pretoče težak život na ulicama Komptona (predgrađe Los Anđelesa) u ritam i muziku. Za ložačke matrice i bitove bili su zaslužni Dr. Dre i DJ Yella, dok je za tekstove bio zadužen Ice Cube koji se pisao tekstove i za solo albume ostalih članova. Postali su prva gengsta rep grupa koja postala komercijalno uspešna, a kad su izdali prvi album 1988. pod imenom "Straight Outta Compton" doneli su haos na tadašnju muzičku scenu i istovremeno doneli prestiž u rep sceni na Zapadnu obalu.

Mnogi su mislili da će se raspasti kad je Ajs Kjub otišao 89.'' ali oni su nastavili i izdali kasnije još jedan album. A da ne pričam o uticaju na svet koji ostavila pesma "Fuck tha Police". Te tri reči mogu se videti i čuti skoro svuda danas.

Jebene legende, oni su ono na šta klinci iz blokova treba da se ugledaju kad odluče da snime koju ziljavu pesmu. Na žalost, svet je izgubio jednog od najvećih rep glasova svih vremena kad je Easy-E preminuo od side 95.'

-E, matori ša to slušaš?

-Ma evo neki domaći rep. Eo, snimi.

-Vanki Feat. Arindy Mc & kLik?! ŠKK? Pička ti materina nekultivisana, nemoj da sam te nikad više nikad vido da slušaš de klinačke dukatlije iz blokova. Dobro što Easy-E više nije živ da vidi kaki pederi sve snimaju pesme. PU! N.W.A zauvek bre!

Komentari

Naterao si me da se log-inujem samo da bih ti dao +. Svaka čast.

никад нисам волео ту врсту музике нешто претерано, али појео си овде! Свака ти част каква дефиниција у част ових људи! АЕ! ПЛАШ!

Не знам појма.

Добро је.!!!11111