Prijava
 1.    

  Najbolji

  "Najbolji je film iz 1989. godine, reditelja Dejana Šoraka, prati priču mladog oficira JNA koji nakon završene Vojne akademije odlazi iz Beograda u malo provincijsko mesto. Napuštajući rodnu sredinu, devojku, i prijatelje, on pokušava iznova da počne svoj život."
  To piše na disku,
  a ustvari je priča o svemogućoj JNA i savršenom oficirskom kadru, o bratstvu i jedinstvu svih naroda i narodnosti, o tome kako dobro uvek pobeđuje...
  Da nije žalosno bilo bi smešno, jer dok je film stigao u bioskope uveliko se zaratilo, ni SFRJ pa ni takva JNA nije više postojala, a realnost je bila potpuna negacija samog filma.

 2.    

  Najbolji

  Uglavnom najveći igrač po građi, dere se za trojicu i količinski jede kao osrednje domaćinstvo. Najveći govordžija na terenu. Jes' da nema veze sa loptom, ali zato zna teoriju za trojicu! On kad promaši gol, lopta mu je prešla preko noge. Ako li ga malo gurneš, faul! Molim lepo.

  Diže 200 iz benča. Ćale mu vozi belog juga koji će dogodine biti njegov. Takođe, otac mu je večito na tribinama dernjajući se iz sveg glasa dok mu stomačina treska o ivicu ograde, a semenke padaju dole po linijskom sudiji. Naravno, Najbolji je uvek u pravu, a ako mu protivrečiš, lemaće te posle škole. Pederi su mu gej. Po sobi izlepljeni flajeri poput "Šešelj za predsednika", "Brankica je kurvica". "Pravda za Uroša" je odmah do Šakire. Idoli su mu stric Mika koji radi kao vulkanizer u Dobanovcima i brat od tetke koji švercuje parfeme iz Rumunije.

  I šta ti koji kurac imaš da izvodiš penal?! ON ĆE!

  -Alo, Savke, gurni mu je po strani!!! E debila...
  ..
  -Drugu imaš Miloša!!! ALO! Tako, sad eno ti ga Stefke levo...
  ..Daj bre Markoviću šta radiš u tom ofsajdu, muvaš golmana?! Vraćaj se kad napadaju!!

  (dobija loptu, šuta i promašuje)
  -E jbm ti... kako si mi to dodao !!!
  -Izvini Najbolji, sledeći put ću je gurnuti u gol mesto tebe.
  -Jebaću ti mamu posle utakmice.