Prijava
   

"nasi ljudi" koji su "postigli svetsku slavu"

Takvi u stvari ne postoje, osim mozda neke od sportskih nam reprezentacija, i to samo na kratko, al tu bi se vec govorilo o kolektivnoj, a ne pojedinacnoj slavi.Bbilo kako bilo, ova kategorija ljudi se velica od strane novinara i biva svrstavana u red mini-bozanstava, u njima vide jedini spas za ovu zemlju, jer nas oni predstavljaju na jedan totalno pozitivan nacin u celom svetu. Sama cinjenica da su oni bas "naseg porekla" je za njih vec pola uspeha, jer su "nasi ljudi" tako cenjeni svugde u svetu zbog svoje jedinstvene kreativnosti i nacina razmisljanja, koje nema dobru prodju na nasim prostorima al' zato preko grane ide ko alva.

Emir Kusturica - po misljenju domacih kriticara, novinara i mnogih drugih on bi vec trebalo da dobije Oskara za svoja ostvarenja, dok je u svetu on jedino poznat kao neko ko je vidjen kako lumpuje sa Maradonom.

JK- srpska Viktorija Bekam, kako se moze cuti u raznoraznim trendi emisijama; dok se u Francuskoj verovatno pojavljivala samo u humoristickim delovima casopisa ili delovima o prirodnim katastrofama.

Aleksandar Vucic - istripovao da je on neki satro diplomata svetskog glasa, probio se cak do americkog stejt dipartmenta. A jedino sto je mogao tamo da uradi jeste da trckara po parkovima oko same zgrade.

Rade Serbedzija- nisam bas sigurna koliko je nas, ali nam je poznat kao uspesni holivudski glumac po svojim brojnim ulogama (skk! zar se i statisti racunaju u glumce ).
Elem, imao je nekoliko uloga, obicno je glumi strance zbog toga sto je bio nesposoban da dovoljno dobro nauci engleski.

Komentari

Dadoh - iz 2 razloga...
1. Nemoj da pises podsisano u definicijama...U komentarima jebi kevu slobodno..
2. Rade Serbedzija odlicno zna engleski...Samo je njegov akcenat takav da mu stalno uvaljuju da glumi Ruse..

Verovatno si pod "stažiste" mislio/la na "statiste".
Vučić ti se nikako ne uklapa u ovu priču, on je usrani političar odavde, a priča je o onima koji tamo žive ili bar tamo prave karijeru... Bregović je recimo dobar primer.
Neocenjeno...

pa to nije dovoljno znanje ako mogu da te odvale da si stranac...
Bregovic mi uopste nije pao na pamet...