Prijava
   

Navijači američkih profesionalnih liga

Bez obzira da li je u pitanju košarka, bejzbol, hokej ili pak američki fudbal, posetioci ovih sportova u SAD-u se po svojoj biti uopšte ne razlikuju. Naime, teško da se uopšte mogu nazvati navijačima, pre bi se reklo simpatizeri ili pak ljudi sa viškom slobodnog vremena. Na utakmicu odlaze porodično, kupe karte za 172. red i onda se međusobno takmiče u raznim disciplinama bez nekog ozbiljnijeg obraćanja pažnje na sportski događaj koji se odvija u hali u kojoj se i oni nalaze. Njihove discipline uglavnom se svode na to ko će pojesti više hot-dogova, popiti džambo pakovanja sokova ili pojesti što više kugli sladoleda. Jebeš Kobija Brajanta koji je upravo zakucao sa linije za slobodna bacanja.

Dolazi ćale sa starijim sinom i donosi dva šlepera hrane u rukama:
Ćale: Evo doneo sam svima po dva hamburegera i džambo kokice.
Mlađi sin: A hot dog?
Keva: Pojedi prvo to, odoh ja da kupim po hot dog i pomfrit.
Stariji sin: Kevo, uzmi nam i po porodično pakovanje sladoleda.
Ćale (daveći se hranom): E, a što se deru oni dole u prvim redovima.
Mlađi sin: Ne'am pojma, ionako mi nikad' nisu bila jasna pravila ovog sporta.
Stariji sin: Ne znaš pravila košarke?
Mlađi sin: Košarke?! A i bilo mi čudno što se bejzbol igra na parketu...nego dodaj mi te kokice prelivene čokoladom.

Komentari

Минус Страјо. Кад си последњи пут био на неку утакмицу неке америчке лиге?

на некој утакмици*

Nisam bio, ali ovo sam uhvatio preko TV-a plus doživljaji nekih koji su pratili NBA tekme uživo i koji su mi preneli utiske. Inače, o ovome smo čini mi se diskutovali na forumu, ja ne kažem da njima nije dobar provod, samo da je slabo ko došao da navija.

Па види овако, делимично си у праву. НБА да, тамо се само ждере, али фора је у томе што сезона има скоро 100 утакмица, па их боли туки.

Али НФЛ и Хокеј? Тамо ти је веома врела атмосфера, поготову на хокеју. Псовање, певање навијачких песама, лудница, нема да се једе само. Слично је и са Америчким Фудбалом.

Бејзбол не знам, то никад нисам ишао да гледам, а и нећу никад. Вероватно је као НБА.

Све у свему, не волим стереотипне дефиниције, зато ти дадох минус.

Ma ok, a za bejzbol, samo pogledaj u filmovima kad god je neka scena sa publikom obavezno ide onaj lik, prodaje klopu a navijači dodaju sendviče u voziću.

Зајеби филмове, паметнији си од тога.

Dobro, nisam mislio bukvalno da verujem njihovim filmovima (i ne samo njihovim) nego znaš već, takav utisak stvara.

+,ide bejzbol i košarka na ESPN,kao svinje žderu!

Jok,nego treba da se biju k'o ova naša stoka.

ja sam gledao bejzbol jednom, jos je gore "navijanje" nego sto je spomenuto u definiciji. smorio sam se kao nikad

Peki stric mi je u Americi i jedan dan kao njega vode drugari na bejzbol, on inače nije neki sportista i sve što prati je NBA, ali i to preko TV, ponekad ode na neku tekmu, i tamo je navijanje, pljah, ništ skoro. Ali na bejzbolu se zgrozio, tamo niko ne zna pravila. 90% publike ne zna ni ko je koji tim jbt. :D

bejzbol? familijarno okupljanje radi ožderavanja od hrane i pića. nose roštilj tamo i peku! za dvoranske sportove ne znam, u nfl-u i ima fanatika, ali kad dodje superbol, na neutralnom terenu, svi su izmešani, sede jedni do drugih...