Prijava
   

Navijački pokret 2030. godine

Subota. Na LCD ekranu izlazi sunce. Savršen dan za fudbal. U kompjuterski obrano mlijeko umačemo pahuljice sa najboljim odnosom proteini/ugljeni hidrati/vitamini. Na noge se navlače er maks sa trostrukim vazdušnim đonom, i izlijeće se napolje. Okupljanje ekipe, pije se bezalkoholno pivo, čisto da tokom utakmice smrdimo iz usta.
Dolazak na stadion. Šipke odavno nema, umjesto nje su poređani LCD monitori, sa priključkom za USB. Vođa ekipe vadi flešku, ubacuje je i naša zastava se pojavljuje na "ogradi".
Početak utakmice, na znak dižemo ekrančiće plavo-bijelih boja. Simpatična koreografija. Dobijamo 3:0, i tako mudati, nakon pobjede idemo na aerodrom. Zvezda je igrala svoju utakmicu, podgrupa iz Bara se vraća tim avionom. Čekamo ih ispred aerodroma, prepoznajemo i krećemo u napad. Kako nisu očekivali napad, brzo bivaju savladani, a momku koji je nosio USB, isti pada. Ekipa delije.net/bar se povlači.
Vraćamo se kući, nikad puniji sebe, i odmah priključujemo USB, otvaramo fajl zastava.jpg. Opcija edit->Rotate picture->180°. Jedva čekamo sledeću utakmicu da pokažemo plijen.
Subota, nakon 7 dana. Utakmica, napaljeni krećemo na stadion nakon mlijeka, pahuiljica i bezalkoholnog piva. U 25. minutu utakmice vadimo svoj USB, i stavljamo plijen. Na ekranu se prikazuje zastava ekipe delije.net/bar okrenuta za 180°. Jedan od momaka iz ekpie vadi svoj ekrančić na kojem je animacija baklje, ekran pušta dimne efekte, a nas trojica iza šaramo crvenim laserima po dimu. Atmosfera ludilo.
Vijest se brzo pročula po internetu. Reakcije su bile manje više slične, ali je naša akcija uglavnom ismijavana.
Englezi već odavno nisu išli na stadion, prevazišli su to. Okupljali su se u lokalnom pabu, ili su iz svoje sobe posredstvom veb kamere pratili utakmicu, a signal se projektovao na stadionu. Na znak vođe puštali su svi istu pjesmu u .mp3 formatu. Imali su dobro ozvučenje, i dalje su mnogo dobro i jako navijali. Tuče se su svele na prepucavanja na internetu, u težim slučajevima su se lomile veb kamere ili bi slali viruse protivničkim ekipama.
Japanci su bili daleko napredniji. Oni su subotom slali svoje digitalne projekcije na stadion. Iznad svake projekcije stoji health bar. U obračunima nakon utakmice, digitalne projekcije su se mlatile pod komandom žutih koji su bili u svojim kućama. Udarac u glavu nosio bi 25, u grudi i stomak 20, a ekstremitete 10 health-a. Imali su i medika koji je mogao da summonuje pale digitalne projekcije. Iskusne ekipe bi poslale četvoricu da ispretucaju medika i na taj način osakate protivničku ekipu.
Za nas su rekli da smo zaostali varvari.

Komentari

Koliko to do jaja zvuči. Ali ovaj stil mi je jako poznat, je l' si dupli?

Не, један једини.

ovo za Japance je carski...

Ovo je odlično, šteta što si je napisao u vreme kada niko ne čita dugačke definicije.

Ма написао је сад у тренутку инспирације. До сутра бих пола заборавио. Нисам ни очекивао да много људи прочита, чисто ми дошло да сачувам ово будаљење неђе.

Ja čitam dugačke defke u ovo vreme :)

Da na ovom sajtu ima više pampersa, manje bi se govana prosipalo. :)

Ne da mi se da se kloniram :)

Dobra ti je fora...ali mi se nesvidja sto si pokazao sklonost u defki....;)

omiljena ;) ne svidja mi se sto kortez kenja ;)

Опуштено ;)
Није ми се баш дало да измишљам све, морало је нешто и реално да остане. У сваком случају, најмање битан детаљ су наведене екипе.

Minus, ali ne zato što sam je čitala 10 minuta, već zato što nije definicija.

Чита се два минута. И јесте дефиниција. Футуристичка.

@чкама_лама

Ma kako god okreneš, razbila je definicija. Svaka ti čast.

ja sam dao + "na slepo", dok jos nisam procitao, cim sam video da je o navijacima, a kad sam video da pljujes zvezdu... eh, povukao bih + i u najmanju ruku ostavio neocenjeno... no, dobro, neka bude da je za trud ;)

Сјајна дефиниција.

Стварно је добра.