Prijava
   

navika

Životni auto-pilot koji vas automatski navodi da radite neke stvari po inerciji. U pozitivnom smislu, navika je sredstvo koje vam omogućava da svakodnevne repetitivne poslove obavljate bez mnogo razmišljanja i gubljenja vremena. U negativnom smislu, navika je najveći neprijatelj svakoj životnoj promeni. Zajedno sa izgovorima, to je nepremostiva prepreka ka nekom drugačijem životu. Džaba što ste zapisali sve svoje ciljeve, što ste isplanirali život 20 godina unapred i što ste savršeno svesni šta treba a šta ne treba da radite kad vam se na putu nalazi gromada od 100 t na kojoj piše NAVIKA. I umesto da pokušavate da pomerite tu gromadu bolje bi bilo da je samo zaobiđete logičkim razmišljanjem i postepenim uviđenjem korisne (ili izbacivanjem loše) navike.

Primetio sam da ljudi koji pokušavaju da prekinu sa pušenjem obično idu na "šok terapiju" umesto da postepeno smanjuju broj ispušenih cigara. Nisu valjda odjednom počeli da puše dve pakle cigara dnevno - znači da ne treba ni odjednom da prestanu.

Komentari

Da, i ja sam to primetio i gotovo redovno prestanu najvise 3-4 meseca, ili retko 6 meseci i opet se vrate navici.

+
Što reče Mark Tven: 'Najlakše na svetu je ostaviti cigarete. Ja to dobro znam, ostavljao sam ih hiljadu puta!'

nema sanse. ne prestaje se pusenje pomalo.
ja sam zajebao pre 3 god odjednom, kad sam dobio neku vaginu (anginu, nesto tako) u grlu. i isterao sam ih iz sistema. Pre toga sam pokusavao puno puta sa smanjivanjem, i nikad nije uspelo.
+ za opis navike doduse.