Prijava
   

nevidljivi čovek

Trećinu tela jednoga crnca ili cigana obojimo u crveno, drugu trećinu u zuto a poslednju trećinu u plavo i onda ga okrećemo, najvećom brzinom, oko njegove ose i kad se te tri boje stope te postanu bezbojne-dobijamo nevidljivog čoveka...

Komentari

Само једно питањце: зашто мора бити црнац или циганин? Боље се прима боја?

Nekako su mi se oni nametnuli kao logičan izbor za ovakve naučne eksperimente...Uostalom i bela i crna su tzv ne-boje...

Јес тачно, мора бити одсуство свих боја. Црна. :)

Bravo za ideju, aj' da vidimo kako ćes da je praktično primeniš i demonstriraš nam :))))

Robert Williams Wood, američki fizičar i autor SF romana, zaustavljen je jednom prilikom, od strane saobraćajne policije, zbog voznje kroz crveno svetlo. Naučnik se ovako odbranio pred sudom:

"Priblizavao sam se raskrsnici toliko brzo da mi je, zbog jednog fizičkog fenomena zvanog Doplerov efekat,crvena svetlost izgledala zelena. Naime, zelena boja ima kraću duzinu talasa nego crvena, tako da sam, pri velikoj brzini, primao toliko talasa u sekundi da mi je svetlost izgledala zelena..." :)

...Jedino što je on morao voziti brzinom od 295 000 kilometara u sekundi da bi došlo do navedenog fenomena...

Šta zna američki sudija šta je 100 kila. Čim je čuo da se ovaj brani fizikom, verovatno ga je pustio jer bi inače sudiju zabolela glava od svih tih dugačkih reči. Isplati se biti inteligentan u Americi.

bas si me nasmejao:))

MORAM DA PROBAM OVO!

MORAM DA PROBAM OVO!

Sve ima da se uzme u farbari, samo da navatamo dobrovoljca!