Prijava
   

Nije svaki dan Badnji dan

Kaže se kad događaji neočekivano pođu po dobru.
Kao što je dan kad se očekuje da legne plata odavno prozvan "Spasovdan", tako može biti i više "badnjih dana" u toku godine, nevezano za konkretne datume. Kod onih preduzimljivih (agilnih), to ume baš da zaređa; kod onih što se mole boginji Fortuni omakne se ponekad, tek toliko da se zaraduju i da, bar nakratko, smetnu s uma da su, u konačnom zbiru, beznadežno u minusu; kod običnog sveta (socijalno, zdravstveno i redovna plata) ispada da to stvarno bude jedino na "Badnji dan" (ako i tad bude).

Dvoje mladih, troje dece - u drugoj turi ispali blizanci, i sad gotovo, ne mogu jedno da vrate nazad u porodilište - on kao zaposlen, ona radi na crno u nekom divljem frizeraju, sede i presabiraju se:
- Da vidimo: meni povišica... šta ovo piše, koliko je? Mnogo nešto sitno, ne vidi se golim okom... Tebi "trinaesta plata", aaa, otvorila se gazdarica...
- Daj, nemoj da me zajebavaš!
- Dobro, dobro, da vidimo dalje: vaučer kod "Lidla" pet somića - pretrgli se, pocrkali dabogda! – paket suhomesnatog, meni dali još jedan: "Evo za mukicu, ima troje dece!"; ooo, vidi, vidi, tri vaučera za igračke, je l' ovo "Deksi kids"?
- Nije, "Pertini"!
- Dobro, to ćeš onda ti da unovčiš preko svaje moje mile, šta će deci igračke, samo da prave krš po kući... Šta ono beše još?
- Zaboravio si što nam je tata oprostio onih petsto evra. Shvatio konačno da si najobičniji slepac i da nema šanse da mu ikada vratimo!
- Pa jeste, i to treba da se uračuna. "Al me voli taaast, tastu svaka čaaast". Sve u svemu, šta kažeš? Nije loše...
- Tja, nije svaki dan Badnji dan...
Božić specijal 2019

Komentari

Pa i nije. Lepo kažeš!