Prijava
   

Nikola Šećeroski

Verovatno najveća legenda predsedničkih izbora u Srbiji. Po zanimanju fasader. Rodom sa Ohrida, po opredeljenju iz Malog Mokrog Luga. Imao je petlju da se kao dosta nepoznata ličnost pojavi kao nezavisni kandidat na prvim predsedničkim izborima 1990. godine, na kojima je zauzeo tek 26. mesto (pritom je Sloba bio prvi sa 65%). Vlasti su ga ranije optuživale da proizvodi i nelegalno prodaje (kako je sam rekao) "ćetke i metle", zbog čega je i hapšen, a što je uspeo da porekne tek pred sam početak izborne tišine.
No, ostao je upamćen i po tome što je uprkos ubedljivom porazu ispunio predizborno obećanje: kada je u okviru kampanje obilazio neku školu i saznao tom prilikom da učenici žele da dobiju bazen, obećao je da će im ispuniti želju. Posle izbora, kao građevincu mu nije bilo teško da to zaista i uradi, pa je ova škola zaista i dobila bazen.

1990. godine bilo je nezamislivo da neko njegovog kalibra postane predsednik. Međutim, imajući u vidu ko je sve u međuvremenu bio šef države, Šećeroski bi bio zlato.

I tako Vukajlija, leta gospodnjeg 2014, nekoliko meseci pre osmog rođendana, dobi prvu definiciju o ovom pioniru višepartijskog sistema.

Komentari

Jaoo, da li je moguće da Šećeroski nije bio nigde u definiciji!? Čoveče! Dala plus odmah na naslov, pa tek posle čitala.

daj i meni na naslov

OVAJ PUT BEZ DOBROG NASLOVA

pa posle nećemo ni da čitamo
zapalimo ko ljudi

Nisam ni ja verovao, proverio sam da neko nije napisao kao "ŠećeroVski", ali jok. Nema.

Čovek je bio legendarna budala. Mada, što reče, Šećeroski bi bio bolji od većine onih koji su se smenili na tom mestu....

Sada da je on kandidat, bez problema bi imao moj glas
+

slabiji predak Preletačevića +++