Nobelova nagrada za mir

PUJDAUX 2010-02-11 23:49:55 +0000

Apsurdna situacija od nagrade.Ljudi koji se zalazu za mir u svijetu dobivaju nagradu koja u svom imenu sadrzi ime covjeka koji je izmislio dinamit,a isti se najcesce upotrebljava u ratne svrhe.

5
26 : 6
  1. Nije valjda?! Bestraga mu glava...

  2. Moj nastavnik tehnickog, davno nekad rece 'Da Nobel zna za sta se koristi njegov dinamit, u grobu bi se prevrcao' ;) +

  3. Zaboravljate da je Nobel otkrio dinamit za neke druge, miroljubivije stvari. Kada je njegov brat poginuo upravo od dinamita, tada je Nobel shvatio i osnovao fond za sada poznatu Nobelovu nagradu. I tu se ubrajaju jos i mnoge druge nagrade za knjizevnost, medicinu, nauku.... ne samo za mir.

  4. Pa citava poenta nobelovih nagrada (i, nadam se, prva dva komentara) je to sto se covek prenerazio kad je shvatio sta je napravio.

  5. ih....kad mu je poginuo brat osnovao fond....a dok su drugi ginuli nista...sala mala.....sve je to u redu....al situacija je malo kontrasna!!!

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.