Prijava
   

Nostradamus

Francuski lekar i prorok,za koga mnogi misle da je zaduzio svet svojim prorocanstvima....koja su se pokazala ,kao veliko sviranje kurcu.....
Za pocetak,da pocnemo sa pitanjima:
1.Zasto bi neko ostavio toliko bitna prorocanstva,a zaboravio da ostavi kljuc za njih?
2.Kako je ,bez pomoci racunara,uspeo da smisli toliko jaku sifru,da cak ni uz pomoc racunara je nismo razbili?
3.Da li je bio toliko inteligentan i odlucio da se nasali sa Katolickom crkvom,koja je u to vreme bila posebno paranoicna,i napise gomilu gluposti,koju moze da tumaci,ko i kako zeli?
Odgovor na ova pitanja ,niko ne moze sa sigurnoscu da da ,ali je moguce predpostaviti...Svaki covek je pohlepan i neko ko bi znao buducnost,to bi iskoristio za licnu korist,pa bi tek kasnije razmisljao o drugima.Da se zajebavao sa crkvom,zavrsio bi na lomaci,a njegovi tekstovi,verovatno ,jesu gomila besmislica,jer da su u pitanju prorocanstva,opet nam ne bi vredela,kada ih tumacimo tek kad se ostvare.
Narod je oduvek zeleo da zna buducnost,zato sto je se plasio,a ni dan,danas nije nista bolje,iako je 21 vek!To je dokaz da i pored sveg znanja i tehnologija,covek je samo uplasena zivotinja i zatoje sklon da poveruje u sve i svasta....

Zaboravljamo,mozda njegov najveci doprinos...a to je njegova borba u vreme kuge i fantasticni rezultati koje je postigao,zahvaljujuci tome sto je terao "stoku" da se pere i na taj nacin drzi buve sto danje od njih....U to vreme ,kupanje se smatalo velikim grehom!

Komentari

nik ti baš nije spretno odabran.:)+