Novi zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju

bluebird 2010-12-02 17:30:16 +0000

Još jedan u nizu apsurdnih zakona koji dodatno vezuje ruke profesorima i nastavnicima i pruža daleko veći prostor za đački bezobrazluk.
Prema novom zakonu, đak može da napravi bilo kakvo sranje, a da čak ne dobije ni ukor, nego mu se izriče vaspitna mera. Vaspitna mera je usmena opomena koja ne ulazi u prosek, nema uticaja na upis, prostim rečima - jedno veliko ništa.
U srednjoj školi je priča malo drugačija. Sa trideset neporavdanih se ide pred disciplinsku komisiju koja smanjuje ocenu na dva iz vladanja. Do tada, đak komotno da skupi 29 neopravdanih i da ima pet iz vladanja. Jedini problem je u tome što posle petog neopravdanog moraju da mu dođu roditelji u školu, i on mora nekoliko puta nedeljno da ide kod psihologa i da sluša naklapanja o poremećenom sistemu vrednosti i na kraju dobija stručno mišljenje o postignutom napretku.

U osnovnoj školi:

Razredna: Zbog velikog broja neopravdanih izostanaka i nedoličnog ponašanja na časovima, izriče ti se disciplinska mera.

Đak koji zna svoja prava: Koji ti kurac meriš?

----------------------------------------------------------------------------------------------------

U srednoj školi:

Razredna: Sakupio si pet neopravdanih izostanaka. Sazvaćemo komisiju za pojačan nadzor u kojoj ću biti ja, predmetni profesor, psiholog i tvoji roditelji.
Moraćeš da ideš dva puta nedeljno kod psihologa na razgovor i ona će pratiti tvoj napredak.

Učenik: Mogu li ja da dobijem ukor, kao čovek, a ne da idem kod psihologa?

2
31 : 5
  1. Ja 27-8 neopravdanih i niko mi nije bio ni jednom u školi.

  2. Ja evo, jos ni jedan od septembra.

Omiljeno za (1)

Najnovije definicije

"Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju."

Kurir | 20. Februar 2011.