Prijava
   

Novogodišnji poklon

Paketić koji nas u najluđoj noći sačeka ispod jelke da se, onako krmeljivi i pospani, ujutro doteturamo do njega i obradujemo. Nema veze da li smo te godine bili dobri ili ne, Deda Mraz (u liku mame i tate by proxy) ostavlja nam nešto što smo poželeli da imamo, nešto neobično, nešto neuobičajeno, nešto za šta ne postoje uslovi da nam se često pokloni.
Najgori su oni paketi na kojima se, na prvi pogled, vidi šta je unutra. Samo pakovanje, same konture odaju šta se u paketu nalazi i jasno nam je od prvog pogleda da je to novi džemper u amorfnoj gomilici ili dečiji mikroskop umotan u šareni papir. Da ne pričamo o kutijama oblika kvadra za koje je jasno da je u njima neko sranje za koje tata i mama misle da će nas obradovati, a zapravo je nešto što svi drugi već imaju.
Najvredniji su oni paketi koje pogledamo ispitivačkim pogledom, ustanovimo da se ničim ne može pretpostaviti sadržina pa ih onda, natenane, otvaramo i unapred se sladimo iznenađenjem.

- Što si ti gola?
- Dušice, deca spavaju, ja ti spremila novogodišnji poklon...
- Pa što ga nisi malo neobičnije upakovala da se iznenadim?

Komentari

Ništa nas ne sme iznenaditi.

Bogami, što sam stariji neke stvari mi sve više dolaze neočekivano :)

trebala da obuče skafander...+

Verovatno si pisac za decu... i onda mi je žao zbog minusa. Ali kad vidim kako je Raša Popov prošao.. onda bolje i da ne ostane.

Zavisi kako posmatraš, ali većina onih za koje pišem i jesu deca, barem za mene. Ako misliš na profesiju onda sam računovođa.

Dobar si. Samo malo dižem atmosveru. I naravno skačem sebi u stomak.

A i obećao si odabranu... i to onu " tvoju " još pre godinu dana. Da mogu i ja za decu nesto da provalim , dva puta.

Na ovom nalogu? Nemam belešku u PVT, što me nisi podsetio?

Nalog jedan jedini...

Ozbiljno? Imaš dva cimera?

Dva brata mladja.. umešam se tako nekad ali samo u definicije. Čak ima i odabrani poster. Ali to meni ne ide. Eto godinu dana sam bio u Austriji i sad imam 6000 evra u šteku pa samo gledam TV , i nadolaze mi ove moje kratke.

Inače imao sam jednog cimera, ali je studirao je poljoprivredu u Zemunu, tako da to otpada. A i bilo je to pre 16 godina, imao sam 386 i dajl ap.

ja sam se tad polupao... biće štikla, obećao sam ti da ću je odabrati kad budeš tražio, samo malo da odstoje ove tri što su danas već odabrane

Ja nisam dobijao novogodišnje poklone prvih godina života :'(
Jbg, odabrao sam loše vrijeme da se rodim, niko nije ni mislio o tome tad.
Valjda zbog takvih stvari čovjek vječno ostane dijete.
Imaće supruga dosta toga da nadoknadi, kad se oženim jednog dana, hehehe