Prijava
 1.    

  obicna seoska dzukela

  opste poznat izraz za psa mesanca, tj, dvorisnog ljubimca. ima ga svako pravo seosko imanje na nasim prostorima. ta bica su obicno nepravedno isprozivana za glupa, neotesana, opasna.
  bas naprotiv, inteligentni su, jednostavni i poslusni...

  ja imam dvojicu i neizmerno ih volim. pogledajte slike! :-)

 2.    

  obicna seoska dzukela

  Specijalna rasa koja je nastala ukršđtanjem svega što se moglo ukrstiti. Jako su vesele naravi i raduju se svakom ko ih pogleda.0miljena zabava im je lajanje na automobil koji prolazi i jurnjava za istim.
  Uglavnom se zovu Džeki, nezavisno od toga da li su dečak ili devojčica.

 3.    

  obicna seoska dzukela

  Poznat i kao "avlijaner". Pas koji je najcesce pametan, poslusan, uredan, voli da se mazi i igra, cuva kucu i veoma je odan. Kada udomite mladog "avlijanera", nikad ne znate kakvog ce karaktera i izgleda biti kad odraste, jer nema karakteristike unapred odredjene rasom. Mada, jednu zajednicku "crtu" imaju mnogi od njih- a to je da se izvrnu na ledja da ih mazite. :)
  Mnogi se pre odlucuju da za velike pare kupe rasno kuce i hvale se njegovim pedigreom, nego da za dzabe udome malog (cesto napustenog) "avlijanera", i dobiju mnogo ljubavi i radosti sa njim.

  Mnogo ih je lakse nauciti gde se jede, gde se vrsi nuzda itd. nego neke rasne pse. Cak i bez ucenja znaju gde ne treba da vrse nuzdu, cekaju da ih izvedete u setnju, pa to obave van dvorista (ili kuce) gde borave.
  Na primer, pre neko vece me je pratila jedna kuca lutalica (zenska), koja je svaki cas piskila, i to svaki put na travu, ni jednom na beton. :) Sta ti je pametno kuce. :)

 4.    

  obicna seoska dzukela

  Rasa koja uspeva samo u Srbiji! Psi koji su igrom slucaja poneli mnogo gena svojih raznih predaka. Obicno najodaniji, najlepsi i najnesretniji u svojoj sudbini. Mnogo jednostavniji kada vole i za njih vam nije neophodan papir i rodovnik koji dokazuje da postoje, Ona postoje sami po sebi. Na zalost, vrsta kojoj nije dozvoljeno da se nadmece na izlozbama.

  "da li vam ovo lici na O.S.DZ.?

 5.    

  obicna seoska dzukela

  Dodž. Tako ružan a tako lep.