Prijava
 1.    

  Objektivnost

  -roditelji je nikad nemaju
  -babe i dede pogotovu
  -deca uvek, ali im se ne veruje
  -profesori ako se skoncentrišu
  -sudije uz tešku muku
  -prijatelji skoro uvek
  -familija jedva
  -advokati samo ako im platiš
  -novinari bi imali da nije glavnog urednika
  -istoričari imaju ali isključivo sa par stotina godina distance u odnosu na događaj

 2.    

  Objektivnost

  Prisutna u svim sferama života, pogotovo u medijima i politici. Narušava se (po nekog i poboljšava) kada se činjenice malkice nakinđure, radi ostvarenja sopstvene dobiti i ciljeva.

  Događaj: Romski dečak obio Jugo da ukrade jaknu. Dobio šamar od vlasnika vozila, policija privela obojicu.

  RTV "Pink"
  Nacionalni dnevink 19:30
  "Pre reportaže o "Aksal Grand festivalu" i intervjua sa Tanjom Savić, vest da je danas oko 14 časova izbio incident na Banjici, gde je napadnut šesnaestogodišnji dečak romske nacionalnosti. Kako tvrde svedoci, dečak je obio automobil, pa ga je pritom vlasnik je sa još jednom osobom verbalno napao. Da to učini i fizički, sprečila ga je grupa sugrađana koja se našla na autobuskom stajalištu. Policija je ubrzo stigla na mesto događaja".

  RTS
  Dnevnik 2 19:30
  Ništa se ne spominje, događaj nebitan!

  RTV "B92"
  Program se prekida zbog važnog obaveštenja 13:59
  "Upravo smo dobili vest da je dečak romske nacionalnosti pretučen na Banjici. Ovo je još jedan sraman slučaj ispoljavanja verske i rasne netrpeljivosti i to u sred Beograda u sred bela dana. Opširnije u vestima "B92" od 18:30 časova.

  Vesti B92 18:30
  -Voditeljka: "Najvažnija vest! Kao što ste već čuli danas, sa lica mesta, u 13:41 je napadnut i pretučen dečak romske nacionalnosti. Dečak je prosio kada su mu prišla dva kratko ošišana mladića i krenula da ga šutiraju. Po svemu sudeći, uzrok celog događaja je mržnja na rasnoj i verskoj osnovi. Najverovatnije da iza celog događaja stoji ozloglašena grupa navijača rada "UF"! Da čujemo šta ima da kaže predstavnik nevladine organizacije "Evropska pomoć""!
  -Predstavnik: "Ovo je stvarno nečuveno. Ja sam zgranut! Ovo nije prvi put da se ovakav prizor vidi u centru grada, napad da dete deklarisano kao različito samo zbog porekla. Ceo ovaj događaj nas vodi nazad u 90-e i daleko od evropskih integracija. Nepojmljivo je da se poredimo sa civilizacijom posle ovakvih događaja".
  - Voditeljka "Lider LDP-a, Čedomir Jovanović, okupio se na licu mesta, da sa grupom mladih podrži ovog dečaka, najnoviju žrtvu fašizma i nacionalizma u Srbiji":
  - Čeda: "Ja sam hitno doputovao sa Kopaonika sa sednice (?!) kada sam čuo šta se desilo. Ovo je stvarno nečuveno! Tražimo da se ceo slučaj preispita i da policija kazni počinioce koji vraćaju Srbiju u mračni srednji vek. Probali smo da dođemo do dečaka u KBC da mu pružimo podršku i nadu u bolje sutra, ali su lekari rekli da nije pogodno da trenutno prima posete (?!)! Srbijo, treba da se sramiš pred Zoranom Đinđićem i svojim građanima da ti se ovo desi u sred bela dana u centru grada. Nije nam bilo dosta zločina u Srebrenici, u Vukovaru i na Kosovu, mračni talas i dalje napada građane Srbije i separatiše je na manje i više bitne! Krivi smo i mi zato što smo čekali od 5. oktobra do danas da nam život kroje i sputavaju ljudi poput Vojislava Koštunice! Zato smo mi tu da sve promenimo"!
  - Voditeljka: "O ovom događaju ćete opširnije čuti u "Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem" gde je gost Sonja Biserko, i sutra u emisiji "Stanje Nacije" gde su gosti Nataša Kandić i predstavnik "1389", sa temom "Rasne i verske netrpeljivosti"!

 3.    

  Objektivnost

  Najizrazitija osobina Srba.

  Koliko daleko će dogurati Zvezda i Partizan u Evro-kupovima?
  -Osvojiće ih!

  -Koliko dugo će Novak vladati svetom tenisa?
  -Zauvek,naravno!

  -Marija Šerifović je izabrana za mis Srbije,kakva su vaša očekivanja?
  -Pa mislim da sigurno pobeđujemo,s obzirom da Brazil predstavlja neka Adriana Lima,Amerika je poslala Džesiku Albu,Rumunija Inu,a komšije Nikolinu Pišek...

  -I evo nas u Azerbejdžanu,gde naši predstavnici Marko Kon i Đura Opanak nisu uspeli da prođu u finale...Šta gledaoci misle?
  -Naše ankete nam kažu da je ovo čista nepravda jer naša pesma o čarapama i cokulama koje su obišle pola sveta jedina ima perspektivu.

 4.    

  objektivnost

  Objektivnost je subjektivnost koja se poklapa sa većinom.

 5.    

  Objektivnost

  Subjektivnost jačeg faktora, na silu ugurana u naše glave.

  -Dečko, dođ' ovamo. Šta misliš, ko je bolji, Zvezda ili Partizan?
  -Pa, objektivno, Partizan već 5 godina...
  -More, pet ću rebra da ti skršim, đubre nijedno brezobrazno. :tup, čvok, krc:. Pevaj!
  -Zfesda mi e sfe, Zfesta šivot e.
  -Bravo mali, objektivnost je vrlina, upamti to. Xexexe.

 6.    

  Objektivnost

  Kada subjektivna osoba sa najviše moći kaže, "Slažem se".

 7.    

  Objektivnost

  Skup subjektivnih, uniformisanih osećaja gomile koja je nadjačala slabiju gomilu.
  Opšteprihvaćena istina, gotovo na nivou neporecivog aksioma.

  Objektivno, po rečima naroda, ovo govno je mirisalo, nije smrdelo.
  Iako neki pojedninci imaju svoj subjektivan stav o tome, ''objektivno'' mišljenje se ne poriče. Jer je apsolutna istina.