Prijava
   

'Oće l' bit' od njega šta?

Jedno od mnogih pitanja, koja se vrte po glavama roditelja i deda i baba muških potomaka, u vezi sa istima, čim pomenuti odrastu i stasaju za ženidbu. Ovo je, između ostalog, čak i jedno od pitanja, koja se vrte i po glavama stričeva, ujaka i tetaka mladih im rođaka. To se nekada, u vezi pripadnika omladine, pitaju i prijatelji istog i najčešće, srednjeg, zrelog ili starog doba, komšije omladinaca, o kojima je reč.
Značenje ovog izraza je - ,,Da li će taj i taj mladi srodnik / prijatelj / komšija / poznanik, biti čovek?'', odnosno da l' će postati / biti neko i nešto.
-----------------------------------------

Uglavnom, u životu ili si domaćin čovek ili si švaler. Ili budala. U jednu od pomenutih kategorija, spada svaki muškarac, bez izuzetaka.

Kategorije:
001. Domaćin čovek: Zreo, odgovoran i pouzdan čovek, kom se može verovati i na kog se može osloniti. Boem i drugarčina, ponosan na kulturu i istoriju svog naroda i svoje poreklo. Odgovoran, ažuran i pouzdan radnik i saradnik u poslu, čovek svojoj ženi i otac svoje dece, očinska figura i glava porodice. Njegovi životni prioriteti su: Porodica, posao, prijatelji, pa sve ostalo.
002. Švaler: Ljubitelj (lepih) devojaka i žena, duhoviti šarmer i majstor flerta, kojim je u izvesnoj meri bitan lični fizički izgled. Jebač, po naški. Njegovi životni prioriteti: Devojke / žene, izvori prihoda, najbliži, pa sve ostalo.
003. ,,Budala'' (uslovno rečeno): Nemaju baš sve osobine i odlike koje trebaju imati rođeni lideri, alfa-mužjaci, domaćini ili ljubavnici, ili nemaju (dovoljno) volje, motivacije, sreće i / ili prilika da bi bili nešto od pomenutog. Njihovi životni prioriteti: U zavisnosti od slučaja do slučaja.

- Jedan moj komšija, imao je tri sina. Najstariji je profesor istorije i seoski domaćin, srednji je seoski poštar i švaler, a najmlađi - ni jedno ni drugo, on je moler i pije k'o šofer.

Komentari

Алал вера, лепо си га срочио.

Odličan, svaka ti dala, plus.