Prijava
 1.    

  Oćeš mušmule?

  Kad je hrana u pitanju, postoje dve vrste roditelja:
  1. Od tice mleko.
  2. Poljubi, pa ostavi.

  Ovi prvi, to su obično brižne majke, one što od dece prave debile nesposobne za samostalan život, pa se posle pitaju zašto sin ne zna da veže pertle u tries'osmoj, ili zašto im je zet vratio ćerku kući, posle samo tri spremljena ručka i dva pranja rublja.
  Ovi drugi, to su uglavnom nemarni očevi, jer ''ko je njega nutkao kad je bio mali, baba namaže mast na leba, pa aj u polje, a onaj komad leba kad ispadne iz ruku, uvek padne na namazanu stranu, a on samo malo dune, pa jedi, drugo nema...''.

  - Ajde sine da ručkaš, kupila mama sveže viršlice kod Matijevića, pa vruće kifle kod Ramadana i jogurt plus sa 2,435% mlečne masti, sve kako ti voliš.
  - Nisam gladan.
  - Pa kako sine nisi gladan, ništa ne jedeš, vidi kako si se usukao. Evo, ako ne možeš to, majkica će da ti namaže ćureću argetinu paštetu, tvoju omiljenu. Ili da ti ispohujem belo meso, to obožavaš!
  - Ni-sam gla-dan! :tras vratima, keva u plač:
  -----------------------------------------------------------------------------------
  - Jesi jeo od jutros?
  - Nisam, ćale.
  - Otvori frižider, vidi namaži nešto, mora d'ima i neke kobaje.
  - Pa kobaje treba da se isprže. A i ne jedu mi se. Sačekaću mamu.
  - Šta oćeš bre ti?! Oćeš mušmule? Sve da si pojeo tu sremsku dok ti je nisam u dupe nabio! A mamu ću ja da sačekam, da je pitam što je od tebe napravila takvog mrljavka. Šta da se sutra zarati? Ti da me braniš? Piiihh! :nastavlja se tiradom ''U moje vreme...'':

 2.    

  'Oćeš mušmule?!

  Ono što ti izgovori starica krvavih očiju i drhtave brade, koja se vodi kao tvoja baba, u trenucima kad razmišlja kako bi te slatko prebila, a sve to nakon polučasovnog ubeđivanja po principu 'oćeš jedeš - neću jedem.

  - Uzmi jedi, nisi doručkovao.
  - Neću, baba, ništa mi se ne jede.
  - Kako ništa? 'Oćeš salamu?
  - Neću.
  - 'Oćeš pitu?
  - Neću.
  - 'Oćeš da ti ispržim jaja?
  - Neću.
  - 'Oćeš mušmule?!