Prijava
 1.    

  Oćeš, oćeš

  Nećeš.

  -Iju sine, jesi video onu ribu?! Pazi sad kad je startujem, ima da je spavam odma' večeras!
  -Oćeš, oćeš...

 2.    

  ’Oćeš, ’oćeš

  Oblik tihog, nenametljivog, samouverenog, ponekad zluradog ubeđivanja-kad je ubeđivač siguran da se njegova priča ostvariti mora...najčešće se izgovara kroz zube...

  Revnosni doktor(RD): Majkl, probaj malo Vanish,...možda ti se bliži onaj čas, a Vanish prob’o nisi.
  Majkl(M): Doco, koji ti đavo ovih dana...sve sam probao i što si ti hteo i što sam ja hteo...i za crno i za belo...i za kožu, i za plastiku,...i za dole, i za gore...i napred i za nazad...O’ladi...Neću....
  RD: Ma probaj, isto k’o one pečurke kad se nisi dizao tri dana...
  M: Neeećuuuuuu...
  RD: ’Oćeš, ’oćeš...
  I ode M u nepoznatom pravcu, a sve ka nebu...i ne reče da li je od roda Džeksonovih...oli Džordžovih...
  U savremenim krimi romanima-doktori su ubice...a i u životu sve češće...

 3.    

  Oces, oces

  Izraz koji predstavlja momentalni prekid rasprave sa negativnim posledicama po nas. Moze se jos reci, oces, nego sta ces, oces, oces pa ces da pevas i sl. Najcesce ga upotrebljavaju nasi roditelji koji su ubedjeni da mi to moramo uraditi, a i mi smo sigurni i znamo da cemo to uraditi da nam kicma ne bi bila iskrivljena kao integral. Moze se reci da ovaj izraz predstavlja sinonim za aksiom. Kada ga cujemo, znamo da je to tvrdnja kojoj nema ispravke i svaka dalja rasprava je uzaludna.

  - Sinko idi upali traktor, zakaci prikolicu i odi do Radovana pomogni mu da natovari ona 5 kubika drva sto mu ostala u sumu kad se prevrnuo s traktor.

  - Sta mene boli kurac za Radovanova drva, evo mu traktor pa nek ide da tovari. Ceo zivot ja secam njegova drva. Ne mogu da idem.

  -Oces, oces, ima da ides pa ces da pevas.