Prijava
 1.    

  Očitati Oče naš

  Metod za identifikaciju svakoga ko dođe Bogu na istinu. Nema laži, nema prevare. Kompletan životni dosije, svako dobro i loše delo, svaka psovka upućena Bogu, hlebu, suncu, majci. Sve je zapisano i čeka na naplatu jednog dana.

  Postoji i zemaljska verzija kada obično nadmoćniji očitava Oče naš slabijem, razuzdanom primerku u svrhu boljeg proseka na kraju školske godine, ispijanja manje količine alkohola i povraćanja po kući, smeštanja izdrkotine u šaku a ne na tastaturu i slično.

  - Dobar dan Bože.
  - Dobar dan, dobar dan.
  - Izvinjavam se što dolazim ovako pocepan, nalete šleper dole i poku...
  - Znam, znam, video sam, zato sam te i pozvao. Jurio si kroz Krnjaču 140 km/h, pa si kod Bubanj potoka preticao kolonu, imao si i četiri prolaska kroz crveno, pa si i ovde na Ibarskoj našao da pretičeš preko pune linije...mnogo je prijatelju.
  - Au Bog te j...pardon, pa nisam valjda sve to?
  - Jesi jesi. Vidim i pio si?
  - Par tinjaka samo...
  - Samo...moguće, nisam te do sada viđao na mapi, znači da ne praviš ekcese.
  - Pa ne, eto baš retko...
  - Nego deder da očitam oče naš da ti vidim statistiku, da znam da l' da te šaljem za urgentni ili na blek senzejšn.

  Psovke:
  Bog - 49.443
  Majka - 116.347
  Hleb - 29.912
  Sunce - 3.337
  Tuče:
  Žena - 2
  Deca - 12
  Ostali - 39
  Alkohol:
  Vozio pijan - 13
  Vozio mortus pijan - 1
  Dodatne napomene:
  Ljubavnica 2x, ručna bomba u komšijine kukuruze, podmetanje požara komšiji u senaru, ricinus tašti u kafu 2x, kombajnom u šator...

  - Na granici si. Uzimao si me dosta u usta, al' nisi mnogo vozio pijan, to te izvlači. Vraćam te dole sada, pređeš li 50 km/h, pozvaću te gore za vreme ćerkinog venčanja koje je kako vidim za sedam godina. Otvaraj Petre!

 2.    

  Očitati Oče naš

  Očitati bar-kod na artiklu iz crkve.

  - Oče, ova draga žena hoće da kupi molitvu "Oče naš" na papiru koji ste Vi ištampali a fiskalna kasa mi izbacila da ovaj proizvod košta 200 dinara, dok ovde u cenovniku stoji 150. Šta da radim?
  - Da, da, naplatite po 200 dinara. Zaboravio sam da vam kažem da smo povećali cene crkvenih artikala zbog oscilacije na tržištu i skoka evra, ako želimo da opstanemo moramo da idemo u skladu sa tržištem.

 3.    

  Očitati Oče naš

  Blago rečeno, predočiti nekome realno stanje stvari putem čistih činjenica. Realno rečeno, neko će najebati jer je polumozgaš koji ne ume da se brine o svojoj dobrobiti, i sada ti u ulozi mudrosera preuzimaš glavnu ulogu.

  - Slušaj, vidim li te još jednom da kradeš kod Kineza očitaću ti Oče naš koji nećeš zaboraviti dok te ne sa'rane u sanduk njihove izrade!