Prijava
   

Odistinski

Lukaš Odistinski, poljski političar. Kako legenda kaže, od postavljenih postulata politikologije odvajalo ga je to što nije zamazivao oči narodu, već je govorio istinu i samo istinu. I dan danas postoji dilema da li je u pitanju istorijska ličnost, koja je usled pomenutih osobina ekspresno zbrisana sa političke scene i pala u zaborav, ili je zaista u pitanju mitsko biće, još uvek nedostižno u savremenom društvu. I to ne samo među političarima...

Danas se, u modernom govoru, prezime ovog zaboravljenog velikana i neuspešnog političara, koristi kao neoborivi pojačivač istine prethodno izgovorenog, a ponekad i u upitnom obliku.

- Draga, volim te, ali onako, odistinski!
- Meni se i taj karmin na tvojoj kragni čini poprilično odistinski.

Komentari

- Meni se i taj karmin na tvojoj kragni čini poprilično odistinski.

K'o što sam pročitao u jednoj dečijoj knjizi, može slobodno da kaže kako se potukao sa klovnom lololo
+++

potukao sa klovnom

Ahahaha. A i to može da se definiše kvalitetno :)

Ahahaha. A i to može da se definiše kvalitetno :)

Vic je to i to dečiji....jbg...a do jaja je lololo

OD vina od vina ta mrlja crvena

Hehe, odistinski +

Ajmo ljudi šasesesisli! Glasaj!!!

Luks opet po automatizmu daje minuse na "Divi Gavajo" tip defki. Bezveze ti to. Mislim da sam na ovaj način rekao sve što treba o samom izrazu, isto kao i da sam pristupio tradicionalnom definisanju, a usput provukao i da neko ko govori isključuivo istinu može biti samo mitsko biće. Mislim da bi ipak trebalo da pročitaš šta piše, bez obzira na stil. Nemaš pojma ;)

Luks opet po automatizmu daje minuse na "Divi Gavajo" tip defki. Bezveze ti to. Mislim da sam na ovaj način rekao sve što treba o samom izrazu, isto kao i da sam pristupio tradicionalnom definisanju, a usput provukao i da neko ko govori isključuivo istinu može biti samo mitsko biće.

Nije po automatizmu da dajem minuse, pročitam ja to, ali ne em nije sleng da ispoštujem, em nije ni nešto jebački-filozofsko da me zadivi.

Nemaš pojma ;)

Nisi daleko od istine, ali se trudim da makar budem iskren. Kad mislim da je nešto dobro ja pohvalim, kad mi se nešto ne sviđa ja kritikujem, u suprotnom ja bih bio čovek čija reč ne vredi ni pišljiva boba. Zato kad te pohvalim, onda možeš znati da to stvarno i mislim, kao i do sada što sam, jelte, masu puta uradio. Ali da stavljam smajlije na sve i svašta, u nadi da ću prosperirati sa par pluseva na svoje definicije, ne... to nije moj način. Više volim ići i obilaznim putevima ali onim koje ja vidim da su ispravni, ali da sam, što bi rekli, serbezan. ;-)

Sve što si napisao stoji, znam da argumentovano hvališ i kudiš. Da si za bilo koju drugu napisao nešto loše, ok, ne sviđa ti se, ali...

em nije sleng da ispoštujem

Ovo je mnogo pogrešno. Lukse, upravo zato što te cenim kao autora i ulazim u ovu prepisku. Mislim da pogrešno gledaš na ovaj tip definicija. Toti Žemka, Divi Gavajo, Sajsi Kuđo, Lizarazu, svi ti fudbaleri, zatim Našta Liči, Laganini, i mnoge druge, pa čak i Odistinski, mnogo su više sleng od svega drugog što se za sleng izdaje danas. Samo je napisano u drugačijoj formi. Upravo zato ću uvek da branim ovaj tip definicija, jer na drugačiji način definišu ono što koristimo u svakodnevnom govoru. Ok, ponekad je usiljeno (po meni je neophodno da izmišljeni lik ima neku paralelu sa izrazom koji definišemo), ali vidiš li negde definiciju za "Odistinski"? To je izraz koji se često koristi, nije li? A nije ni u rečniku srpskog jezika. Šta je onda? Jasno :)

Divi Gavajo defke su tr00 sleng, a primećujem da mnogi lupe minus na njih automatski. Zato se i raspisah sad.

Agi, brate, ovo kurcu ne valja, budimo realni...Nema tu slenga, to je neka pošalica između tebe i pretpostavljam Nidže. -

Kakva bre pošalica Champinjo? Ček, ti nisi nikad čuo da neko kaže "odistinski"?

Odistinski nisi čuo za to? To ti je suprotan pojam od kobajagi...

Odistinski je za stepenicu više od izistinski :)

Мени ово није сленг у оном традиционалном смислу, али мислим да од ове дефке улази у ту сферу. Не желим да кажем да си учинио нешто "еурека" фазон, али мени се свиђају дефке тог типа (Лизеразу, Тоти Жемка...)
Плус од мене.

Vidi ja ovo već komentarisao, a smorio sam se kada sam video da već ima definisano, pao mi izraz na pamet

Mariuš Odistinski Divigavajo!

Čitam sad prepisku iznad. Eh, kako me nije mrzelo... Mada i sada sve to mislim :)

Na Divi Gavajo uvek plus.

Kao da smo nekad imali više živaca :)

Stresan je moderatoski poziv, lolo.

Kako sam ovog gavaja propustio +

Pa bila je neko vreme na Groblju. Kolegi žao da tamo čuči.

stvarno je bila steta da ovo stoji upokojeno!

Za vreme kada je objavljena, ovo je bio očajan skor, ja obrisao.

Odlična defka, još jednom da se podsetimo (iako su ukusi različiti)

Правда за Одистинског!