Prijava
   

Odlazak u igraonicu sa daleko iskusnijim ortakom

Čist mazohizam i trošenje slobodnog vremena i novca.
Uglavnom do toga dolazi tako što, nemajući koga, neki ortak iz tvog društva, koji veći deo dana (ali i noći) provodi u igraonici želi da se "druži" sa tobom, pa rezerviše dva kompa. Neretko ni sam nema novca (potrošio ga je ranije) pa si sam prinuđen da i njega finansiraš. Onog trenutka kada se dogovorite šta ćete da igrate, a to su mahom "Counter-Strike" ili "Warcraft" u raznim varijantama, ti se pretvaraš u glinenog goluba i lečilište za razne komplekse. Lečenje kompleksa počinje i pre samog ulaska u igraonicu, njegovim hvalisanjem, kako je u raznim situacijama, činio podvige, praveći svakakve masakre nad protivnicima.
U naredna dva sata (bez produžetaka), igrate barem dve igre.

Ako igrate "Counter", budi srećan ako se, pod utiskom njegovog dranja, autonavijanja i sličnog, setiš na koje dugme se kupuje oružje (ili, što bi ti bilo korisnije, pancir sa kacigom). Takođe, u nebo da skačeš od sreće ako uspeš da ispališ dva metka, od kojih će ga jedan pogoditi, pre nego što te pošalje u večna lovišta. Ipak, ako je raspoložen, pred kraj partije će te možda pustiti da ga ubiješ jednom ili dva puta, pre nego što te dokrajči i dvadeset treći put, čime se partija okončava. Inače, ni na tebi najpoznatijoj mapi, nisi ni svestan gde sve on može da se ušteka, i odakle sve može da te ubije. U stanju si da pomisliš da igra sa šiframa iako to nije moguće.

Kada igrate "Warcraft", budi srećan ako izgradiš i "Altar" za stvaranje heroja, i stvoriš 5-6 vojnika, pre nego što te on napadne sa dvadeset ljudi i barem dva heroja. Mogućnost da ti napadneš njega prvi ravna je nuli.

Nakon završenog igranja, sledi njegovo likovanje, i ponižavanje u stilu: "U, kako sam te dobio!", "U, kako te je granata bacila preko krova!"; ali ako ga opomeneš za neozbiljnost, odjednom kreću fraze poput: "Dobro, brate, tek si počeo, i ja sam tako."- što naravno služi kako bi i sledeći put mogao da te odvuče u igraonicu.

U novije vreme, na sreću, ovakvi običaji su počeli da nestaju usled razvoja brzog interneta, pa su igraonice znatno manje posećene. Na netu, tvoj ortak može da pronađe pripadnike svoje vrste i da te ostavi na miru.

Komentari

ovo k'o ja da sam pisao +