Prijava
 1.    

  Odricanje preko novina

  Krajnji stadijum patetike. Jadnije čak i od kurčenja u čituljama. Ono što se dobija kada se pomešaju poremećeni porodični odnosi i urođeni primitivizam.

  Davalac oglasa je uglavnom roditelj koji, razočaran ponašanjem potomka, donosi odluku da se javno ogradi od njegovih/njenih postupaka i izbegne da ga zajebavaju u klubu penzionera, na časovima heklanja ili ispred dragstora gde redovno pije.

  Ukoliko se radnja dešava u Srbiji oglas se obavezno daje u "Politici" jer je najčitanija. U Crnoj Gori na ceni je dnevni list "Pobjeda", na Kosovu "Koha Ditore" itd.

  Malograđanština onog koji se odriče posebno biva istaknuta ukoliko odluči da sa javnošću podeli sočne detalje svog teškog života i sve razloge koji su doveli do toga da se javno oglasi.

  Ja, Savka Gazdić, od oca Krstivoje i majke Radmile, odričem se ćerke Slavice Ristić. Gospod Bog mi je svedok da sam Slavici u životu sve pružila i da sam uvek bila uz nju ali ne mogu joj oprostiti to što me već četiri godine truje mišomorom kako bi se domogla mog stana koji namerava da proda nakon moje smrti.

  Slavica se nameračila na moj stan sa podmuklom namerom da njegovom prodajom vrati dugove koje je napravila kockajući se sa Mićom, Darinim mužem, u kafani kod gazda Toze. Svoju kuću, inače zarađenu kurvanjem po hrvatskoj rivijeri, je bogato opremila a meni nije htela da posudi novac da zamenim slavinu i vodokotlić.

  Kad sam zimus pala i polomila nogu nije me obilazila, osim što je dolazila da se u mom stanu kreše sa Mićom, Darinim mužem, gazda Tozom i debelim Stanojem koji nam je inače rođak u 29-om kolenu. Takođe sumnjam da je na mene bacala čini i usmeravala negativnu energiju, budući da sam iza jastuka pronašla neki čvor od dlaka nepoznate životinje.

  Iz gore navedenih razloga odričem se ćerke Slavice Ristić a njene dugove i dugove njenih potomaka ne priznajem.

 2.    

  Odricanje preko novina

  Najgora kletva koju otac ili majka mogu da ti upute i obrnuto!
  Kada dodje do toga se odricete preko novina,to znaci da vise ne priznajete jedni druge kao porodicu i imate zelju da to podelite sa drugima....
  Naime,u Srbiji nijedna stvar ne moze da postane zvanicna,dok to komsiluk ne sazna i ne pocne da abruje o tome,a najbolji nacin da se nesto razglasi je preko novina ili preko lokalne obavestajne sluzbe,koja siri pricu preko svojih agenata,lokalnih torokusa.

  Odricanje preko novina ne mesati sa objavljivanjem da su vam nestala neka dokumenta u "Sluzbenom glasniku"....

 3.    

  Odricanje preko novina

  Poslednji i najgori ultimatum svakog roditelja. Nešto posle čega niko ne može ostati ravnodušan. Sprečiće vas da uradite sve, baš sve što ste naumili a što nije po volji bar jednog od vaših roditelja, ili će vas pak naterati da uradite nešto što niste ni sanjali da možete. Upotrebljava se isključivo u ekstremnim situacijama.

  -Sine zašto nisi počistio sobu kad sam ti rekla? Ja više nemam ni snage, ni volje da ti... Ma znaš šta, ima da te se odreknem preko novina, i ne zanimaš me više!

  -Ne, majko...! (Uzima usisivač i krpu, počinje da čisti sa suzom u očima)
  Evo ti još sto evra, samo nemoj u novine!