Prijava
 1.    

  Okititi k'o jelku

  Natovariti veliki broj što realnih, što fiktivnih prekršaja i krivičnih dela na grbaču često nevinog čoveka. Radnja u kojoj su se oprobali i izveštili uniformisani autoriteti. Pribegava se onda kada su nadležni policajci loše raspoloženi, te svoj stres ne mogu izbaciti jednostavnom psiho-fizičkom torturom kojom inače kažnjavaju sve prestupnike. Iako imaju (pre)veliku slobodu pri privođenju i ispitivanju osumnjičenih, nadležni organi se vode onom ''Srbina je najbolje udariti po džepu''. No pošto prosečan Srbin (pre)često nema određena novčana sredstva kojima bi mogao da plati kaznu, vid izdržavanja zatvorske kazne se čini kao primamljiva opcija.

  ''Možemo te kazniti kako želimo i za šta želimo. Jer mi smo zakon, i radimo za državu, sistem koji nas štiti, a ti se povinuj tome. I budi zadovoljan što smo ti samo napipali jetru, a poštedeli zube.''

  - E, brate, šta ima, kakav si?
  - O, rođo, evo dobro sam, gura se nekako. Slave i to sve, debljam se.
  - Haha, isto tako, nego reci mi, jesi video Markana u zadnje vreme? Nešto ga ne viđam u naselju.
  - Brate, ti ne znaš?
  - Šta?
  - Auh čoveče, pa informisan si k'o Koštunica. Markan je žešće najebao. Kerovi ga okitili k'o jelku. Što fizički, što materijalno.
  - Šta se desilo, jebote?! Daj, pričaj.
  - Pazi 'vako... Znaš da je Markan i dalje zaljubljen u onu svoju malu?
  - Da... Pričao mi je nešto.
  - E, pa, pretprošli četvrtak je otišao kod njene zgrade. Kupio ružu i ostavio je pred ulaz. Seo na obližnju klupu i čekao nju. I tu dođe neka baba i pokupi ružu. On se ispali i krene za njom, ali ona uđe u zgradu i vrata se automatski zatvoriše. I nekako ti Markan tu kolio i naišao na neki par što tu živi, pa su ga pustili u zgradu. E tu kreće frka! Decxko je išao od vrata do vrata, sprat po sprat i tražio babu. Probudio maltene čitavu zgradu.
  - Hahaha, daj, sereš?!
  - Ne, jebote. Ma lud je totalno. I kako se vraćao sa zadnjeg sprata i silazio u prizemlje vidi dva drota kako stoje i čekaju. Kad izlete baba neka i pokaza na njega. I kerovi ga zgrabiše. Njegove reči! Ako on laže mene, ja sad lažem tebe. Počeli su tu valjda da ga drkaju, a on već bio ljut zbog babe, a i nadrkan je zadnjih dana. Jebiga, stres, ne diže mu se zbog svih tih sranja sa devojkom, i počne da kidiše na policajce. Urlikao, otimao im se, celu zgradu probudio! Ljudi mislili da je provalnik, kerovi viču ''NARKOMAN''! Kad je krenuo da im se otima izuli ga od batina. Polupali ga k'o pičku. Juče ga sreo, mora na sud. Kaže da će ga tužiti za opiranje pri hapšenju, ometanje javnog reda i mira, prepad uz osnovanu sumnju za pokušaj provale.
  - A u kurac... Okitiše nam Markana k'o jelku. I to pre Nove godine.
  - Jebiga, ipak je presrao sve granice. Kud nije sačekao devojku pa njoj dao ružu umesto što glumi Romea i Al Kaponea u jednom.