Prijava
   

Oklagija

Vrsta žene.To je ona koja stalno zvoca, kenjka. Ona se žali kako je protraćila svoj život pored jednog neradnika i ženskaroša od muža. Suprug za nju ne postoji i on je za nju samo ameba koja puši i pije.
Decu je sama podigla, od svoje nekadašnje plate im kupovala stvari jer su oklagije obično arhetip nezadovoljnih i besnih domaćica. Izvela je decu na pravi put, učila je zajedno sa decom i preslišavala ih pod lampom koja čkilji u hladnim zimskim noćima.
Kuva, pere, pegla, čisti, sprema, usisava, plaća pa i popravlja po kući. Za sebe kaže kako nema trenutak odmora, kako su joj ruke zarđale od hladne vode u sudoperi i stalno priča ''ti si me ovako udesio'', ''jadna ja'' i ''živim samo zbog dece''. Dere se po ceo dan i plače nad svojom sudbinom. A posle ide na kafu kod okolnih oklagija i ogovara komšiluk i svako muško u kraju. Svi su oni svinje i treba ih na robiju staviti. Muškomrzac je i pobornik neofeminizma.
U svađi je sa skoro svim komšijama (naravno osim oklagijama) i umesto dostojanstvenog pozdrava sa njima, ona otpočinje paljbu sočnih psovki naučenih sa ''Farme'' i ''Velikog brata''. Pred decom se pravi da ne gleda rijalitije i takvu vrstu emisija, ali zna svaki detalj istih i turskih serija.
Ponekad cugne da se smiri i stalno preti razvodom i batinama mužu. Obično je većih dimenzija sa ručerdama ko lopata i jako zajebana za fizički okršaj.
Prvih godina braka je kao i ostale mlade supruge a posle se pretvara u ''čudo od žene''.
Jadan njen muž i što dalje izvan njenog vidokruga.

Primer oklagije se javlja u filmu ''Laf u srcu''. Ona je zaštićeni podstanar i muža pijanicu je već oterala.

Komentari

Хахахахахах пример ниси могао бољи да нађеш; одличан филм иначе. :) +++

гледао сам га пре неки дан па сам се сетио :) хвала

Al' kate oklagija spotakne oklagijom... ;+)

Nadji opajdaru da te brani od oklagije +

Imam dva egzemplara u široj familiji.
Nesretnice, samo one spadoše s nodu i ne vade iz usta rasparene čarape, ispeglane zavese i uštirkane šustikle.
Inače, muževi su ima lafčine što mi u velikoj meri olakšava porodična okupljanja.