Novogodišnje kineske sijalice

cornelije 2014-01-07 15:56:13 +0000

Мрежа светлећих разнобојних сијаличица које су направљене да би се поквариле после једне радне ноћи трептања. Као и све из домаће кинеске радиности, ове сијалице представљају уједно и врхунац малопродајне источњачке масовне индустрије, поред мобилних телефона на преклапање за децу и кученцета који скакуће и говори енглески. У овим сијалицама су задржана сва знања из електронике и машинства кинеског радника који на баржама прекоокенаског брода справљају ове светлеће враголије.

Због цене од 200 динара се једино и продају. Али и то је превише за овако напредну технологију. Радост и еуфорија нестају са лица већ после другог укључивања у штекер. Обавезно се неколико стакленца око сијалица разбије приликом качења на јелку. Жичице су толико танке да могу да их прободу и иглице четинара. Ту је и мењач светлосних ефеката, који обавезно испада из пластике, губи контакт, а неретко и електризира. Проблеми настају. Крећу одшрафљање мењача шрафцигером, лепљење селотејпом, лемљење унакажених жица...

Једноставније је отићи до комшијске кинеске радње и купити нову мрежу или некуповати уопште ова азијска хаулицногена светла која узимају паре из новачника. Куповином ових малих светлуцајућих предмета је потпуно исто као и бацање пара. Нешто као и куповина мрака. На крају дође на исто...

1: Драги, скокни до Шук Мин Ђиа и купи оне сијалице за Нову годину! Баш су слатке. Ставићу их на јелку у дворишту, деца има да одлепе!
2: Хоћу!!Ево, пада мрак, ту сам за пет минута. Сјајно ће се уклопити у зимски мрак. Нећеш ни приметити разлику!

5
20 : 6
  1. пфффф, пример. хахахахаа

  2. Njah, ne kontam zasto bi definisao sijalice za jelku. I to nadugacko. Od mene -

  3. неуспешна прозивка

  4. Moje su trajale od 30. decembra do danas...doduše, možda sam i ja kriva jer sam rešila da prekinem kolo za džingl bels koje nije moglo da se utiša i malo šrafcigerom potkačila crvenu, plavu i zelenu...ostala samo žuta...a onda je sve letelo u kantu.

  5. ето тај стил баш, свима се то тако напарви

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.