Prijava
   

Okreće se kao trajekt u luci

Izraz za usporenu osobu, što fizički, što u smislu donošenja odluke. Izraz koji se najviše udomaćio u nogometu te označava zadnjeg veznog (radilicu), koji je odličan u fazi obrane u vidu oduzetih lopti, klizećih startova i pokrivanja prostora. Problem nastaje kad dotični igrač mora preći u fazu napada te se stane okretati oko svoje osi u potrazi za rješenjem.

Pirlo: Ajde Rino, drži ga, imaš ga, beštijo jedna.
Rino (oduzima loptu, napravi 50 dodira, nabija dijagonalu u prazno, 10 metara od Cafua): Cafu, jebemu mater, isprati to, lijepa rezana lopta u for, a ti stojiš kao tele.
Cafu : Pa Rino, za kurac tebi 20 puta što oduzmeš balun na utakmici, kada 25 puta njima predaš; ovo kako si mi doda pa ovo na PES-u ne bi uhvatia. Dodaj banci, Pirlu i ne mudruj.
Pirlo : Stojim sam kao duh na 10 metara, ti se okrećeš kao trajekt u luci i okreneš dijagonalu. Zabiješ glavu kao sivonja u pod i kako ćeš vidit ikoga.
Rino: Pirlo, tko će pogoditi na 10 metara po zemlji. 5 metara mi je maksimalan domet. Prvom do sebe i dijagonala koju svako treću pogodim.
Cafu: Ajde, pusti ga, vidiš da ne zna, trudi se. Radi njega ne moraš igrat obranu i mene osigura kad tu i tamo poletim prema naprijed.
Pirlo: A i to što kažeš.
Pirlo: Nema veze, igraj dalje, Rino. Samo prvom do sebe dok ne uhvatiš ritam.

Komentari

Dobro je ovo samo primjer ne valja +

Ubaci neki dialog gdje se koristi upravo ovaj izraz.

Probat ću nešto. Iskreno, zasad mi ništa bolje od ovoga ne pada napamet.

Ubaci dialog samo, a ostavi nek budu isti likovi

Da napišem dijalog u komentarima pa da moderator edituje?

Edituj sam, imas pravo 24h od postavljanja da editujes

Nešto sam novo naučio.

Nešto sam izmulja sa dijalogom, otvoren sam prema sugestijama.

sasvim korektno, prolazan definis.

Dobro je za početak. Samo ovo u zagradama je malko suvišno. Cilj je da čitalac sam prosudi je li neko iznerviran, da li je u čudu i čiji je Rino nadimak. Ovako mi nekako djeluje kao ubačena špica smijeha u američkom sitkomu.

Ja kao da drama pišem, pa koristim didaskalije (teskt u zagradama). Izbačeno je, osim prve koja je potrebna.