Prijava
 1.    

  Ološkinja

  Izraz koji generalizuje sve druge izraze za profesije koje je do sada jezik podržavao samo u muškom rodu, a današnje feministkinje se bore da se koristi i u ženskom-pod obavezno. Jer veruju da će se stvari tako promeniti.

  nekad: sociolog, filolog, psiholog...
  sad: sociološkinja, filološkinja, psihološkinja...

 2.    

  OLOŠkinja

  Sufiks koji se koristi u ŽNVO (Ženska nevladina organizacija) Novogovoru za označavanje zanimanja pripadnica lepšeg pola.

  Još uvek nije prihvaćen u zvaničnom pravopisu Srpskog jezika, ali postoje naznake iz Brisela da će Evropska komisija direktivom naložiti našim vlastima, uvođenje predmetnog sufiksa. Kako se nezvanično može čuti u Briselu, ova odluka doneće se zajedno sa obavezujućim uputstvom Evropske komisije o nužnosti poštovanja neotuđivih prava tasmanijskih mravojeda, koji se nalaze na teritoriji Srbije.

  Predsednica ŽNVO Antropološkinje za veganski pristup habitaciji Starog Grada Julijana Hadži Joakinović je u otvorenom pismu gradonačelniku izrazila zabrinutost zbog odluke gradskih vlasti da dozvoli šetanje pasa bez povodca samo u periodu od 22h do 06h, jer se time narušava bioritam kako životinja, tako i njihovih vlasnika.