Prijava
   

omladinska zadruga

Lopovski sindikat.

Socijalističko ime odavno privatnih džukačkih firmi koje služe da zapošljavaju (pazi sad!) omladince u drugim džukačkim firmama (sa kojima neretko rade u dilu) uzimajući zvanično 30% zarade, nezvanično 70. Posebno su ažurne kada treba da ti ne nađu posao, ne ujure poslodavce za onu crkavicu od koje ne možeš jednom čestito da se napiješ i u nejavljanju na telefon.

Generalno mišljenje je da devojke bolje prolaze jer bar ne tegle kičmu, ali na koncu mi se čini da su to ipak momci. Oni se bar nabilduju za to vreme, pa ih iz strahopoštovanja isplate pre bez mnogo polemike.

''Nemoj tako, ima to i dobrih strana. Odradiš posao u decembru, pare dobiješ u maju, taman da kupiš kartu za Dilana.''

Komentari

a sto uzmu participaciju par stotina kinti i onda te ne zovu?:) +

Hahah, jes' i to, ja uvek kažem da nemam kod sebe cvonjka, pa su oni u fazonu - skinućemo ti od plate.

I skinu, jašta.

uf pa ti su dobri .. ovi odmah traze pare:) a plata nikad,a mozda ni tad:)

Za ovakvu definiciju minus daje verovatno onaj koji nikada nije imao posla sa nekom omladinskom zadrugom

Ja radim preko omladinse SAT. Nema ama nikakvih problema, plata prvog i petnaestog, a uzimaju mi 0%. Firma im daje njihov deo. Vidis, ima i dobra strana :-).
S tim sto sam ja u mek donaldsu, a one fore cistis sneg i slicno, bas kao sto ti rece..

Može biti. Nema veze, bolje za njih. :)

@toba-cco: Dobro je, uvek volim da čujem lepe vesti. :) Ja sam nešto preko Tragača radila krajem prošle godine, pa čekam još lovu, a oni važe za bolje. Da ne bude zabune, jasno je meni da ne daje pare omladinska, već firma, ali u nekom idealnom svetu, omladinska štiti naša prava i to sve...a zapravo nam uvaljuje lopate da čistimo sneg (razumemo se).

Eeeee..... i ja sam jedan od ''zadovoljnih'' članova omladinske zadruge. Pare dobijem na Kukulevdan i to kad su oni raspoložni!