Prijava
 1.    

  On je pištolj bez ijednog metka

  Opis za lika kome zbog impozantne fizičke građe opraštaju mnoge istupe, počev od "Jao, izvini što sam te zgazio...", na šta svako odgovara da nema veze, dešava se, do "E, brate, mogu ja da ostavim kola na tvom ulazu, neću dugo, samo dva sata da se vidim s ribom?" Čestim ustupima koji mu se prave, ponekad se izgubi ona početna oštrina, i na kraju se dobije se osoba kojoj svi čine usluge jer cvikaju od nje, iako je ispod onaj lik koji prećuti kad mu neko zaume mesto u redu do kase.

  Kroz poduži red do šanka probija se kreatura kromanjonske profilacije, nonšalantno odgurujući ostale koji čekaju. Naravno, nikome ne pada na pamet da nešto preduzme, osim liku čiji ionako kratak fitilj dogoreva zbog treće korpe koju je popio te večeri.

  "Alo, brate, malo reda, jebiga, misliš da mi ostali ovde vežbamo koreografiju? Gde gori, dobićemo svi piće, sad ispada da smo mi idioti koji čekamo, šta?!"

  Njegov ortak ptimećuje kobnu grešku i pritrčava.

  "Brate, iskuliraj ga, nek' prodje, jedan lik je samo."

  "Čekaj, a što, dođe ovde da se razbacuje, a mi da se sklanjamo kao pičkice, šta će on jedan da uradi, da neće da se bije možda, tu si ti, vidi koliko ljudi, koga on ima, neću da me stalno gazi neki majmun! On mi je pa veliki, to ti je bre, pištolj bez ijednog metka, veliki, ćelav, a spor kao nilski konj, šta mi može, bre?"

  "Kao prvo, nedoklepani kretenu, nilski konj je nasmrtonosnija afrička životinja i brža je od čoveka, kao drugo, ovaj lik kog tako entuzijastično želiš da zajašeš je Cobeov kum Kiza, onaj što je otišao u mardelj zato što je nekom liku odšrafio lobanju dok si ti vukao šerpice po pesku, i kao treće, kad već pitaš, na svojoj strani ima potvrdu od psihijatra da je neuračunljiv, zato mršći odavde da ne bih morao tvojima da objašnjavam što si se iz provoda vratio sa čalmom i uputom za neurologa."

 2.    

  On je pištolj bez ijednog metka

  On je beskoristan, sa njim se ne može uraditi ništa isto kao što se ne može ni sa praznim pištoljem uraditi ništa protiv nekog neprijatelja osim ako ga ne udarate besomučno drškom ili ako ste dovoljno precizni u gađanju pa ga gađate i pogodite sa neke veće daljine, što su, mora se priznati dosta teži načini savladavanja protivnika od jednostavnog pucanja.

  -I kako ti je sa Markom?
  -Pa nije baš najbolje…
  -Što, da te možda ne vara, da nije možda grub prema tebi, ili da možda ne daj Bože ne puca ćorke?
  -Eh, draga moja, ne puca taj uopšte, on ti je pištolj bez ijednog metka…
  -Znači neće da opali, ili bolje reći, neće tebe da opali…
  -Upravo tako, ne znam šta mu je, ni da se povatamo pošteno ne možemo, moram sama da mu nameštam ruku... Evo sad me zove da se vidimo, pa pošto on mene neće da opali sada ću ja njega lepo da ispalim…