Prijava
   

On se samo jedanput u životu napio, a od tad se nije ni treznio

Svako od nas u svom kraju ima ovakvog lika. Pijanac koji više voli alkohol nego 'leba. Za njega je i pentanol voda. Viđate ga najčešće po klupicama ispred prodavnica, svim skupovima, svadbama, krštenjima. Čupav, zapušten, žuti brkovi od niške Drine koje je počeo da puši u vojsci. Uvek jedna te ista, pocepana odeća. Skroman. Saosećajan. Kad bi nekome trebalo bilo šta, dao bi svoje ni ne razmišljajući da li će to njemu smetati kasnije. Darežljiv. Ima decu koja su mu otputovala negde i mlate pare, dok on sam čami kući sa šar-planincom Rasom. Prija mu razgovor sa svima iako ga svi izbegavaju jer misle da je loš čovek zato što pije. Obožava da prepričava mlađima njegove doživljaje iz života, najčešće vojske.

Malo para, mali čovek, veliko srce.

- "... i tako ti ja kažem. Imali su svi oni više sreće nego pameti."
- "Heh, ludi matorci. Ni svinju više da zakolju ne znaju kako treba."
- "More, nisu oni klali svinju, već unuče vinjaka koje su cepnuli pre svinjokolja."
- "Znaju oni šta je merak, sunce im njihovo. Nego, ovaj Mile je i dobro prošao kako je moglo biti. Samo mu sekira malo pocepala onu patiku i posekla. Sreća što se nije jače odbilo."
- "Ma on se bre čovek samo jedanput napio, kad mu se sin rodio, i od tad se nije ni treznio."
- "Pijanog i Bog čuva."
- "Mladost - ludost.. a starost ti je već smrt..."

Komentari

Čuj samo jedan u kraju, ovde ih je oko 45% takvih lolo
+

Jes' to Dzoni sto kazes, ali sad kad bih svako pojedinacno definisao gde bi nam kraj bio :)

Mi ostači smo oni koji su se izvukli :)

ko i vecina tvojih :)

Obično cepnem nusmi na ove o pijancima al' ovaj put ruka zadrhtala i dala plus. Opravdano, jerbo je defka gotivna i ima šmeka:)

Rasom

Samo dodaj kvačicu... :)

"More, nisu oni klali svinju, već unuče vinjaka koje su cepnuli pre svinjokolja."

Bila situacija, ujak moj se venčavao, gde su krenuli da deru jagnje...mrtvi pijani, baš što kažeš ti, jednom se napili, i više se nisu treznili... :)
I prilazi moj deda, koji je bio domaćin, koji je jedini bio trezan, morao je, mada dug je dan... i kaže: "Slušaj prijatelju, u mom selu se prvo ubije jagnje pa tek onda dere"... Opšte valjanje po livadi, ja sam umirao kad su mi pričali (nisam bio rođen kad je bila svadba), ali strašna stvar... lolololo
Vidiš definisao sam "Posek", a ne setih se to da ubacim...
A pametna ti defka, ortak moj ima idealan način za preskakanje mamurluka, ujutru, kad vidi da se trezni, nastavi da pije, i nikad nije mamuran... mamu mu.
Dobra jamajka, juriš ti mene, juriš... :))) +++

Samo dodaj kvačicu... :)

Ma Ras se zove kuče :)

Meni pričao tata, da za moje krštenje, moje dede klale svinju i oni mislili da je ona gotova i odu u kuću da uzmu nešto i vrate a ono svinja pobegla... Posle je našli kod mosta, kad joj je već sva krv iscurila lololo .. ja se iskidao od smeha kad mi pričao

Dobra jamajka, juriš ti mene, juriš.

ma kurac jurim... možda samo po broju defki, ali skor ne :)

Ma Ras se zove kuče :)

Otkud znam, čudno mi bilo, moje soko okolovo to premetilo... :)

Meni pričao tata, da za moje krštenje, moje dede klale svinju i oni mislili da je ona gotova i odu u kuću da uzmu nešto i vrate a ono svinja pobegla... Posle je našli kod mosta, kad joj je već sva krv iscurila lololo .. ja se iskidao od smeha kad mi pričao

Mom ortaku nešto slično, što sam opisao u gorespomenutoj defki, gde je on sa još jednim drugom i ćalom krenuo po prase... i oni mislili prase gotovo, samo da ponesu... kad im ćale kaže, jurite prase, i da im džak, a on otišao sa tim likom na rakiju. Jure oni, nabiju mu na pola džak, i prase trči a ne vidi kuda, rokalo mučno prase od zida do zida, dok se nije samo ubilo... :)))
O budala pijanih, majko mila...

Ma samo cepaj, ne gledaj skor, zajebavaj se...

hahahahaaahahahaahah uguši se od smeha jebote... udari svinja u zid hahaha
moram sad da nađem tu defku :D