Prijava
 1.    

  Merak

  Pišati sa mosta u povratku iz nocnog provoda

  Ili u kucnoj varijanti, pišanje u lavabo ! Pogotovo kod ortaka na zurci...

 2.    

  Merak

  Pivo poslije koga je merak piti i antifriz.

  Ko je probao zna.

 3.    

  Merak

  Osećaj kada sediš na nekoj slavi gde ima gomila ljudi koji se cepaju na neke fore koje su prošle pre 3 meseca na Vukajliji.

 4.    

  Merak

  Merak je kada ti se zimi do jaja ide u WC na duzu nuzdu,i neko uleti ispred tebe,i zagreje ti WC-solju!

 5.    

  merak

  Kad namestiš sat da zvoni u 6h pa kad zazvoni izbekeljiš mu se "Cokiš me u gooz, od danas sam na odmoru", i nastaviš da spavaš. Kako je to dobro :D

 6.    

  Merak

  Radnja koja uprkos svojoj besmislenosti pruza zadovoljstvo subjektu koji tu radnju vrshi!

  Al' mi je merak otic' na Vukajliju, ubost' misom neku rec da definisem, lupit glupost i smejat se kad pocnu da me pljuju!

 7.    

  Merak

  Merak, inače riječ koja se može prevesti na veoma mali broj svjetskih jezika, pa i tada nije prevedena u onom svom pravom smislu. Ako kažemo da je merak uživanji - nije, jedino možemo reći da je nešto uzvišeno, poput nirvane ili orgazma, mada za neke merak je nešto sasvim drugo...

  Istinita priča..!!!

  Nakon rata u Krajini sreli se dva druga i pričaju..jbg. nisu se vidjeli cijeli rat...mnogo se ima reći..Jedan od njih `pametniji` naravno pobjegao u Njemačku za vrijeme rata i sad doaša pa prosipa pamet jadnom naradu. I tako priča on tom svom drugu..
  -Joj da vidiš tamo uživanja `koka kola, malboro, suzuki` i tooo...sve ma život..jbg. nije ko ovdje..ma MERAK
  Kaže ovaj drugi njemu,
  -Ma šta ti znaš šta je merak?!
  -Pa šta je!?
  -Sad ću ti reći: Ja na Bihaću `93. to se puca, to se gine, kiša pada, blato do koljena - ja na straži, nisam spavao tri dana. Nkon čitavih 6 sati dođe smjena, a ja lijepo odem u zemunicu pa se lijepo presvučem, sve suvo, čisto...i legnem malo da ospavam. Ma taman ja prvi san ospavo, kad uleti neko u zemunicu i viče "Neđo, aj na stražu" ja skoči počeh se oblačiti, kad se sjetih da ja nisam Neđo...joj kad sam onda ponovo lego spavati ma sašio sam se od spavanja taj dan....e to ti je druže MERAK..!!!!Nego kako je u Njemačkoj....

 8.    

  Merak

  Prvi, jutarnji, dim cigarete koji izbacis kroz nos, pijuci prvu, jutarnju, kafu.

  za pusace

 9.    

  Merak

  Najvrednija stvar (neprocenjive vrednosti) u Srba.

  Merak nema cenu!

 10.    

  Merak

  Kad kupiš tijesne cipele, pa počnu da te žuljaju, dođeš kući i konačno ih skineš. E to je merak, kad ih skineš.

 11.    

  Merak

  Kada dobiješ ono malo plate i odeš da uplatiš poslednju ratu kredita. Dodješ kući i izuješ tesne cipele, popiješ pivo i odgledaš utakmicu. I dok listaš kanale naidješ na Snežanu Savić i prisetiš se dana kada si svršavao misleći na nju. U naletu hormona zovneš onu najbolju koju si tršio a i njoj se potrefi da je baš raspoložena, pa je pamrčiš do ujutru da komšije čitavu noć gledaju u plafon. I ustaneš ujutru, sjedneš na terasu, zapališ cigaru, popiješ kafu, staviš noge na drugu stolicu i sastavljaš tiket.

 12.    

  Merak

  Kad sednes da kenjas, zapalis cigaru, nabijes sluske i pustis pesmu "Sve jos mirise na nju".

 13.    

  Merak

  Ovaj pojam mogu razumjeti samo oni koji nose sociva...

  ...kad skinu ista.

 14.    

  Merak

  Kad poslije muke zvane kupljenje šljiva, počneš peći rakiju!

  Pa kad veselica počne teći, a tebi sve milo oko srca...

 15.    

  Merak

  Orijentalna nirvana na balkanski način. Osjećaj koji se javlja kada na kraju dana poslije cjelodnevnog nošenja izuješ te, za broj manje, cipele; kada u to iritirajuće svrbljivo uvo gurneš štapić do kraja i momački prodžaraš, ili kada sa samopouzdanjem prdekneš pred djevojkom a ona to dočeka sa jednim "mašala ljudino".

  "A meraka, jarane!"

 16.    

  Merak

  Nova marka piva za koju skoro niko ne zna ko je i gde proizvodi, a još manje njih zna da uopšte i postoji. Jeftinije i od "Jagodinskog", ukusa kisele vode sa malo hmelja. Traženje "Merak" piva često izaziva zbunjeni pogled prodavca...

 17.    

  Merak

  Kad sediš sa ekipom na gajbi i ločete pred izlazak u neki zajeban CLUB i shvatite da Vam je ustvari toliko dobro da nećete mrdnuti odatle do 6h ujutru

 18.    

  Merak

  Osećanje potpune opuštenosti, sreće i veselja. Može da se desi spontano (retko), kad se čuju radosne vesti (češće) ili najčešće kad se konzumira veća količina istoimenog piva u lokalnoj birtiji.

  Kad jedan deo tvog društva sutradan kreće u školu, a ti imaš još mesec dana do faksa.

  Pobedio Đoković.

  Ostavila te cava, duguješ pare lokalnim obućarima koji prave cipele od maltera, majka i otac su te se odrekli, a ti blesavo osmehnut posmatraš svet kroz oči zamućene od alkohola i duvanskog dima i naručuješ još jednu turu za ortake. Nek ide život!

 19.    

  Merak

  Kada obrišeš dupe vlažnim maramicama.

 20.    

  Merak

  Merak je umetnost zivljenja! Metafora balkanske katarze zacinjena inatom. Najsladja hiperbola od svih hiperbola narodnih pesama.