Prijava
 1.    

  Onaj što me je upropastio

  Životni saputnik iz ugla svake udate žene srednjih godina. Da, to je ono što ćemo svi mi postati, ako već nismo. Ili ćemo upropastiti njih nekoliko. Alternativa je da ostanemo samci ceo život.
  Ova osoba je kriva za sve njene neuspehe, neostvarene snove i propale talente. Vreme koje je provela s njim (čitaj uložila u njega) je mogla mnogo bolje da iskoristi, za sopstveno uzdizanje. Ovako je ostala zaglavljena sa kočnicom svih njenih ambicija - svojim suprugom. U trenutku kada to shvati, počeće često da citira svoju majku koja je iste muke imala sa njenim ocem, te ju je često savetovala da ne ulazi u ovu avanturu. Ali ne, ona je bila mlada i opijena suptilnim magnetizmom nečije ličnosti, koji se vremenom topi kao Rumenko na 40 stepeni, te svoj bes i krivicu mora prepisati nekome. Nesposobnom mužu. Mogla je ona biti Slavica Ekleston, ili Marijana Mateus, gospođa Nadal ili Džeger, ali ne. Njoj je zapao nesposobni Radojica Milojković koji ne ume ni veš da prostre...
  Pranje veša, kuvanje, peglanje, spremanje kuće i slično su sve posledica nesposobnosti onog skota, što je nju onemogućilo da vidi sveta. Jes' da bi to morala i ovako da radi, al' aj' sad... Bore na licu i žuljevi na rukama nikako se nisu pojavili zbog zuba vremena, jer, zaboga, junakinja serije koju prati ima kožu glatku kao bebina guza. Vezao ju je tu i ne pušta je. I decu joj je napravio. Smeće!
  Dobra stvar, i slamka spasa za mužjaka je sledeća činjenica. Da je on nije upropastio, našao bi se neko drugi. Uostalom, ko kaže da bi Ježa Crvikeraš (danas doktor Ješić), s kojim se zabavljala u trećem gimnazije dok nije upoznala onog skota, poželeo da sa njom završi. Ali ne! On u njenim očima, iako se 3 puta do sad razvodio, nije onaj koji upropaštava. Ne, ne. To je onaj koji usrećuje. Možda je zavidna jer je svaka "srećnica" iz tog braka izašla sa alimentacijom i delom imovine, ali nije to sada bitno. Njoj je bitno da je ona mogla biti iznad doktora Ješića da nije upoznala ovog što ju je upropastio.
  I tako svakom odraslom momku godine prolaze loveći odgovarajuće žensko čeljade kome će isisati život i sprečiti je da završi karijeru u Rojal Albert Holu, Bečkoj operi ili Beloj kući, na primer.